Afbeelding

Een digitale wensboom

Algemeen 477 keer gelezen

Spijkenisse - In december 2017 heeft Stichting WaterlandSpijkenisse in samenwerking met JUMBO Vlinderveen een wensboom geplaatst voor wijkbewoners die wel een opkikkertje konden gebruiken.

Wat was dat mooi om te mogen doen, door de ontroerende reacties die zij kregen van de mensen waarvoor zij een wens mochten vervullen. Nu, drie jaar later in een bijzonder roerige tijd, werden zij door een medewerker van de gemeente Nissewaard benaderd of zij mee zouden willen werken aan een nieuwe wensboom samen met enthousiaste JUMBO Spijkenisse filialen. Natuurlijk willen zij dat! Juist rond kerst voelen veel mensen zich eenzaam en helaas zal dit door de aangescherpte coronamaatregelen dit jaar nog vele malen erger zijn. Eenzaamheid komt tegenwoordig steeds vaker voor bij ouderen, mantelzorgers, maar ook bij jongeren. Voor deze groepen is de wensboom bedoeld. 

Om geen opstoppingen bij de JUMBO te creëren, beginnen ze met een digitale wensboom die, zodra de maatregelen het toelaten, ook fysiek in de winkel zal komen te staan. Daarover meer zodra er nieuws is.

Iedereen die een wens voor een bewoner uit de wijken Waterland, Groenewoud of Maaswijk heeft, kan een berichtje sturen aan info@waterlandspijkenisse.nl.. Zet in dit bericht naam en adres voor degene waar u een wens voor aanvraagt en zet er ook bij van wie de wens afkomstig is. Geef een beknopte reden waarom u graag een wens voor deze persoon in vervulling ziet gaan. De aanvraag moet natuurlijk wel realistisch zijn.

Het streven is om vóór de kerst wat wensen te vervullen, maar de wensboom blijft ook na de kerst doorgaan. Na de kerst wordt uit de binnengekomen wensen 1x per twee weken één wens per wijk getrokken. De niet getrokken wensen blijven in de wacht staan tot de volgende trekking, dus na twee weken voor iedere wens een nieuwe kans.

Kerstkaarten voor zorginstellingen in Waterland en Groenewoud kunnen nog worden ingeleverd in de daarvoor bestemde doos bij de servicebalies van JUMBO Vlinderveen en JUMBO Groenewoud, de bewoners zullen u dankbaar zijn. Met elkaar, voor elkaar!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant