Afbeelding
Foto: Reinis

2020: een jaar om niet te vergeten

Algemeen 336 keer gelezen

Op 31 december 2019 hadden jij en ik andere wensen. Nu deelt iedereen hetzelfde verlangen: ik wil dat alles weer normaal is. Ik wil weer kunnen zitten met de hele familie. Ik wil weer buiten kunnen dineren. Ik wil weer kunnen afspreken met vrienden. Alles wat voor ons normaal was, lijkt momenteel heel ver weg. Ik zie hier wel een hele mooie les in en ik hoop dat anderen dit ook inzien.

Eerste leermoment
We moeten ook de normale dingen in ons leven waarderen.

Niet alleen speciale situaties, zoals een nieuwe auto of een loonsverhoging. Maar tijd doorbrengen met onze dierbaren. Genieten van elk minuut dat wij samen zijn met onze familie en vrienden. Genieten van een trip naar de supermarkt, zonder dat wij ons zorgen moeten maken om onze gezondheid. Genieten van frisse lucht. Van emoties die niet verstopt zitten achter een mondkapje. Genieten van een dak boven ons hoofd. Van warm eten op tafel. Van het feit dat wij weer een dag mogen leven. Want voor je het weet zijn de dingen die wij normaal achten, niet meer normaal.

Tweede leermoment
Ik heb gezien dat deze bizarre situatie, ons toch op de een of andere manier bij elkaar heeft gebracht. Ook al leven wij fysiek van elkaar apart, mentaal zijn wij samen. Dit jaar heeft gedraaid om samenwerking. 2020 heeft ons geleerd dat wij meer zullen bereiken als wij samenwerken. Ons samen houden aan de maatregelen, zodat we elkaar beschermen. Samen de ondernemers steunen die het in deze tijd moeilijk hebben. Samen zorgen voor een schone, veilige en leefbare omgeving. Samen de mensen tegemoetkomen, die door het virus momenteel geen werk meer hebben. Financieel of mentaal. De steun is er. En hier ben ik trots op.

Een ode aan jou
Jij hebt dit jaar een bijdrage geleverd. Daarvoor zou ik jou willen bedanken. Jij, die je best hebt gedaan om ons te beschermen. Jij, die dag en nacht heeft gewerkt om ons van de juiste informatie te voorzien. Jij, die in de vroege ochtenden is opgestaan om onze omgeving schoon en veilig te houden. Jij, die de boodschappen heeft gedaan voor de mensen die het virus hadden. Jij, die jouw leven en gezondheid op het spel heeft gezet voor het leven van een onbekende. Bedankt.

Ik wens jou fijne en gezonde feestdagen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alles weer normaal wordt.

Bovenstaande kerstwens wordt u aangeboden door directie en medewerkers van Reinis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant