Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

College reageert op uitlatingen Volkspartij Nissewaard

Algemeen 421 keer gelezen

Eerder deze week plaatsten wij een artikel waarin de Volkspartij Nissewaard aangaf geschokt te zijn over de jaarbegroting van de gemeente Nissewaard. Hieronder leest u de reactie van het college op hetgeen er in dat artikel gesteld wordt.

‘De begroting 2021 is op 11 november 2020 unaniem door alle politieke partijen in de gemeenteraad, inclusief de partij van de heer van der Velden, vastgesteld. Deze officiële begroting voldoet aan de voorschriften van de Gemeentewet en aan de wettelijke eisen die zijn vastgelegd in het Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeente (BBV).

Het uitgangspunt van het BBV is dat de begroting en jaarstukken allereerst voldoen aan de informatiebehoefte van de gemeenteraad. Dit vanwege het budgetrecht dat één van de belangrijkste rechten van de gemeenteraad is. Het budgetrecht van de raad houdt in dat het college in principe alleen uitgaven kan doen en verplichtingen kan aangaan na toestemming ofwel autorisatie van de raad. Met het vaststellen van de gemeentelijke begroting geeft de raad het college deze toestemming.

De beweringen en conclusies in het ingezonden stuk zijn onjuist, niet onderbouwd en worden niet herkend door het college.

Alle onderwerpen die worden genoemd zijn uitgebreid beschreven en verantwoord in de vastgestelde gemeentelijke begroting. De begroting is openbaar en voor iedereen in te zien via https://nissewaard.begroting-2021.nl/.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant