Afbeelding
Foto: Volkspartij Nissewaard

Volkspartij Nissewaard: inwoners Nissewaard betalen het gelag

Politiek 487 keer gelezen

De Volkspartij stelt geschokt te zijn over de cijfers van de jaarbegroting. 

‘De begroting geeft aan dat er door de inwoners van Nissewaard meer belasting wordt betaald dan nodig is. Uit onderzoek door onze financiële afdeling is gebleken dat er meer geld binnenkomt dan dat er uitgegeven wordt waarvoor de opgelegde belastingen bedoeld zijn. Hierbij valt te denken aan: afvalstofheffingen, rioolheffingen en de gemeentelijke belastingen.

Uit ons onderzoek blijkt dat de kosten voor de inwoners van bovenstaande heffingen jaarlijks stijgen terwijl de doorberekening van de gemeente een veel lager getal laat zien. Wij hebben onze berekeningen er op los gelaten en hieruit blijkt dat de gemeente sinds 2018 ruim 6,25 miljoen euro op beiden posten meer belasting heeft geheven dan noodzakelijk is. Anders gezegd onze inwoners worden bij de neus genomen door de gemeente Nissewaard met als verantwoordelijke wethouder dhr. Hamerslag van O.N.S. aan het roer.

Maar wij zijn er nog niet. De Volkspartij heeft met afschuw geconstateerd dat tegelijkertijd de uitgaven voor de minima en bijzondere bijstand een daling geeft vanaf 2018 tot heden van 47,3% !. Ook in de WMO wordt flink gesneden steeds minder inwoners krijgen de (medische) hulp die zo noodzakelijk zijn, denk hierbij aan huishoudelijke hulp, aanvraag scootmobiel, aanpassingen in de woning of verhuiskosten etcetera i.v.m. medische noodzaak. Het lijkt wel een ‘sport’ van de coalitiepartij O.N.S. en haar wethouder om de inwoners van Nissewaard zoveel mogelijk uit te knijpen en dwars te zitten.

 Over sport gesproken hier zien wij de uitgaven cijfers alleen maar stijgen. Ook dit is een bekend fenomeen bij O.N.S. en zien wij elk jaar weer terugkeren. Daar waar er bezuinigd wordt op essentiële zaken stijgen de subsidies bij de geliefde hobby’s van O.N.S. onder de noemer ‘recreatie en cultuur’ waaronder de door O.N.S. beminde hockey en voetbal verenigingen hier zien wij een stijging van 9% in de uitgaven. De grasvelden worden duur betaald. Of hier sprake is van belangenverstrengeling laten wij in het midden maar wij sluiten niets uit.

Ten slotte ziet de Volkspartij een exceptionele stijging in de uitgaven van de gemeentelijke organisatie met 21,4% zogenaamd door reorganisaties binnen het gemeentelijk apparaat weer zo’n wazige politieke uitspraak door wethouder dhr. Hamerslag van coalitiepartij O.N.S. dit terwijl de dienstverlening aan onze inwoners daalt met bijna 10%. Het schaamrood zou nu toch wel op de kaken moeten staan van wethouder dhr. Hamerslag maar helaas niets van dit alles ergo de wethouder wordt bejubeld door de volledige coalitie O.N.S., PVDA en VVD De Volkspartij heeft maar één conclusie en dat is dat de inwoners van Nissewaard ‘het gelag betalen’ ten koste van het wanbeleid van O.N.S., PVDA en VVD.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant