De leerlingen bezorgden zelf de kaarten.
De leerlingen bezorgden zelf de kaarten. Foto: PR

Leerlingen basisscholen bieden lichtpuntje in kersttijd

Algemeen 481 keer gelezen

Spijkenisse - De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Daarom hebben de twee basisscholen OBS de Toermalijn en CBS het Baken uit Spijkenisse dit jaar gezamenlijk een Kerstkaartenactie georganiseerd.

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit en de huidige coronamaatregelen maken het er niet beter op. Zeker nu de maatregelen nog verder zijn aangescherpt, zullen veel van hen de komende feestdagen zonder gezelschap moeten vieren. Ze zien heel weinig mensen, waardoor eenzaamheid op de loer ligt.

De leerlingen van beide basisscholen wilden met een kerstkaartenactie van betekenis zijn in de maatschappij en dan vooral in hun nabije omgeving. Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 hebben dit jaar dan ook een kerstkaart geknutseld en daar een mooie boodschap in geschreven.

De ruim 300 kerstkaarten zijn bezorgd bij de bewoners van Het Vredenhofhuis en bij de Vier Ambachten. Ook zijn er kaarten mee met twee thuiszorgmedewerkers van Careyn, die deze verder onder hun cliënten zullen verspreiden. Alle leerlingen hopen op deze manier veel mensen een lichtpuntje te hebben bezorgd in deze vreemde kersttijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant