Afbeelding
stock

Duurzaam tenniscomplex voor verenigingen

Politiek 716 keer gelezen

De fusie tussen de tennisverenigingen van Heenvliet en Zuidland wordt beklonken met een nieuw duurzaam tenniscomplex in Zuidland. Daar is de gemeenteraad van Nissewaard in overgrote mate mee akkoord gegaan. ONS steunt de keuze voor een nieuw complex.

'De tennisverenigingen LTV Zuidland en LTV Bernisse hebben elkaar gevonden en willen de krachten bundelen. De verouderde clubgebouwen zijn beide aan renovatie toe en dit kost natuurlijk een hoop geld', stelt ONS-raadslid Jos Verhoeven. 'Met het oog op de toekomst vinden we het belangrijk dat sportclubs verduurzamen. Beide gebouwen individueel klaar maken voor de toekomst is een grote en kostbare operatie, zeker als je ze bijvoorbeeld van het gas af wilt halen. Met de voorgenomen fusie kan er een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige club gerealiseerd worden op een nieuwe locatie.'

De fractie van ONS vindt het belangrijk om te blijven investeren in het sport en verenigingsleven. Sporten is leuk, brengt mensen bij elkaar en is goed voor je gezondheid. Ook wil ONS dat de kernen aantrekkelijk blijven voor iedereen en goede voorzieningen maken hier een belangrijk deel van uit. Naast wonen wil je ook je boodschappen dichtbij kunnen doen, een school in de omgeving hebben voor je kinderen en kunnen recreëren. Deze factoren samen zorgen voor een prettige en fijne leefomgeving.

Met het fuseren van de tennisverenigingen en het bouwen van een gezamenlijke nieuwe locatie komen er na de sloop van de oude verenigingen natuurlijk ook twee locaties vrij. Ook deze locaties bieden mooie kansen. Wat hier in de toekomst gerealiseerd zal gaan worden is nu nog niet duidelijk, hier zal kritisch naar gekeken worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant