Afbeelding
Foto: Cherin Lachman

De impact van corona

Algemeen 589 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Peggy Sno, een inwoonster van Nissewaard.

Zij gaat in deze coronaperiode bewust dagelijks op de fiets naar haar werk in Vlaardingen. Haar geliefde racefiets brengt haar waar ze wezen moet. Het geeft haar ontspanning en inspanning tegelijk. Het op de fiets gaan naar haar werk, is voor haar in de corona tijd ontstaan. `Ik zat in de metro en ondanks de maatregelen betreffende de 1.5 meter afstand, had iemand toch het lef om direct naast mij te komen zitten in de metro. Ik ben opgestaan en dacht, dit nooit meer zo met de metro’, vertelt Peggy. Ze heeft toen een week lang een e-bike geprobeerd van ways2go. ` Slechts een week, veel te kort’, lacht Peggy. Maar hierdoor kreeg ze de spreekwoordelijke smaak te pakken, om zich te verplaatsen op de fiets. Op deze wijze omzeilt ze de contactmomenten met andere mensen.

Peggy werkt als accountant bij Nofalab in Vlaardingen. Daarnaast is zij secretaris bij C.S.V. Zwarte, penningmeester bij LNVS en heeft ze een zoon van 15 jaar oud. Ze geeft aan dat ze privé net als velen anderen, flink beperkt is in haar bewegingsruimte. Hierdoor is de gezamenlijke ontspanning bij (sport) clubs volledig weggevallen. En ze heeft weinig tot geen sociale contacten. Vooral het niet kunnen toegeven aan de vorm van ontspanning, die haar zo lief is, vindt Peggy moeilijk. Het meeste mist ze het pakken van een terrasje, of gezellig naar de bioscoop gaan. Maar zeker ook het gemis aan het verbranden van calorieën op muzikale wijze in groepsverband. Het feit dat Peggy zich op de fiets naar haar werk verplaatst betekent voor haar een dagelijks portie aan bewegen. Ze geniet hierbij van de vrijheid. Het opsnuiven van de natuur en soms de uitlaatgassen’, lacht Peggy, vindt ze heerlijk. Maar vooral het feit dat ze niet meer in de file hoeft te staan. Haar advies aan anderen luidt dan ook: ` Probeer het voor één week en benader het positief’. Sommige collega’s van haar komen ook op de fiets. `Dat komt niet door mij, die deden dat al’, legt Peggy uit. Maar niet iedereen komt van even ver.
Ook bij Peggy is het thuiswerken op de agenda gekomen. ‘Thuis werken ben ik meer gaan waarderen, geen afleiding bijvoorbeeld. Het zou een goede balans zijn twee dagen thuis te kunnen blijven werken en drie dagen op kantoor,' stelt onze sportieveling voor. Corona is een grote spelbreker kunnen we concluderen. Maar soms, heel soms ontdekken mensen hierin toch ook iets moois. Zoals het plezier in de fiets, dat er waarschijnlijk (nog) niet was gekomen als Corona er niet was geweest voor Peggy. Een waar verhaal van een Nissewaardster. 'Het leven is kort, geniet. Waardeer en respecteer elkaar', sluit Peggy af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant