Frouke Bienefelt neemt de gouden award in ontvangst.
Frouke Bienefelt neemt de gouden award in ontvangst. Foto: Foto-OK.nl

Frouke Bienefelt is de winnaar van de gouden Augusta Peaux award

Algemeen 381 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds 2014 vindt jaarlijks in september het Augusta Peaux Festival plaats. De laatste jaren zelfs in de tuin van haar geboortehuis is Simonshaven.

Tijdens dit festival kan het publiek kennis maken met (on)bekende dichters die hun werk voordragen, kleinkunst, dans, live-muziek en sculpturen.

Dit jaar kon het festival niet plaatsvinden, maar helemaal geen aandacht aan Augusta besteden, dat kon volgens de organisatie niet. De oplossing was een digitale gedichtenwedstrijd met als thema: ‘Wat niet verging’.

Maar liefst 40 dichters uit de regio, maar vooral uit Nissewaard, zonden werk in. Na een voorselectie boog een vierkoppige jury, bestaande uit oud-burgemeester Mirjam Salet, voormalig theaterdirecteur Reggy Barra, auteur Mario Molegraaf en stadsdichter Kevin Mack zich over een zevental inzendingen.

Wethouder Soeterboek reikte zaterdag tijdens een besloten bijeenkomst in de Boekenberg de prijzen uit. De bronzen award was voor Niels Snoek uit de Hoeksche Waard. In zijn gedicht ‘Zij’ liet Niels Augusta zweven door de polders rond Simonshaven. Ria Atsma uit Spijkenisse kreeg de zilveren award overhandigd. In haar inzending schildert Ria met woorden en ziet een ieder het lieveheersbeestje dat naar Augusta kruipt.

De gouden award was voor Frouke Bienefelt uit Ouddorp. Op proza achtige manier verhaalt zij over het begin van de dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant