Afbeelding

Volkspartij Nissewaard wil terug naar fysiek vergaderen

Politiek 397 keer gelezen

De Volkspartij wil dat de vergaderingen van de gemeenteraad en de commissies weer als vanouds fysiek worden gehouden in het gemeentehuis. Vanwege de coronamaatregelen wordt er al vele maanden vergaderd via de digitale weg

De fractie heeft geconstateerd dat het digitaal vergaderen regelmatig problemen met zich meebrengt o.a.: slechte geluidskwaliteit, het wegvallen van geluid en/of beeld. De Volkspartij vindt dit onacceptabel daar dit de democratie niet ten goede komt. ‘Elke vergadering dient vlekkeloos te verlopen en daar is via deze vorm van vergaderen geen sprake van’, zo stelt fractievoorzitter Peter van Velden.

De Volkspartij respecteert de coronaregels, maar vindt dat deze regels ook toegepast worden tijdens fysieke vergaderingen en het is dus niet nodig om via de digitale weg te vergaderen. De fractie zal dan ook vanavond tijdens de raadsvergadering een motie indienen, waarin de fractie vraagt om raadsvergaderingen en commissievergaderingen zo snel mogelijk weer in fysieke vorm te laten plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant