Een cadeautje voor de cliënten van de Voedselbank.
Een cadeautje voor de cliënten van de Voedselbank. Foto: Reinis

December: geven, goeddoen en genieten

Algemeen 213 keer gelezen

December is aangebroken. De maand waarin het innige familiegevoel het koude weer verwarmt en zegeningen worden omarmt. De maand waarin het draait om genieten, goeddoen en geven. Niet alleen aan je nabestaanden, maar ook aan onbekende vrienden. De mensen die wij niet kennen, maar die onze vriendschap het hardst nodig hebben. Onze onbekende vrienden, die vooral tijdens deze maand, ook zouden willen genieten van een maaltijd.

De voedselbank
Wist u dat meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens leeft? Financieel is het voor hen onmogelijk om dagelijks eten op tafel te krijgen. Gelukkig bestaan er voedselbanken om mensen in nood te voorzien van etenswaren. Voedselbanken verstrekken voedsel gratis aan mensen, die het tijdelijk niet zelf redden. Dit doen voedselbanken in samenwerking met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en hierdoor het milieu minder wordt belast. De voedselbank heeft naast het helpen van mensen, dus ook een ander doel. Het voorkomen van voedselverspilling.

De impact van voedselverspilling
Voedselverspilling kent verschillende oorzaken. Er wordt bijvoorbeeld te veel ingekocht en etenswaren worden te lang bewaard. Zo belanden voedingsmiddelen die nog in prima staat zijn in de afvalbak. Gelukkig scheiden veel mensen hun groente- fruit- en tuinafval, waardoor een bepaald deel van grondstoffen toch opnieuw gebruikt kunnen worden. Toch komen nog veel grondstoffen terecht bij het restafval, dit is zonde! De energie die hiervoor nodig is, komt van fossiele brandstoffen. Deze stoffen staan bekend om het veroorzaken van klimaatverandering.

Steun uw lokale voedselbank
U kunt de voedselbank op verschillende manieren steunen. Zo organiseert de voedselbank elk jaar twee keer een supermarktactie, waarbij u houdbare goederen afrekent en deze geeft aan de vrijwilligers van de voedselbank. Verder kunt u de voedselbank steunen door uw geld, diensten, tijd of talent te doneren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van voedselbank Spijkenisse.

Ook Reinis steunt dit jaar de voedselbank. Normaliter sluit Reinis met het gehele Reinis team het jaar af met een diner bij Pak Boli. Vanwege het coronavirus is dit niet mogelijk. Vanuit de medewerkers van Reinis, is collectief besloten om het gereserveerde geld beschikbaar te stellen aan de cliënten van de voedselbank. In samenwerking met Pak Boli doneert Reinis dinervouchers. Om iedere cliënt te voorzien van een voucher, draagt Pak Boli ook bij aan de kosten van de maaltijden. Zo worden in deze moeilijke tijd niet alleen de mensen in nood geholpen, maar ook de ondernemers. Samen zorgen wij voor elkaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant