Roelfke Gerla, business-unitmanager bij SMC, neemt de bloemen in ontvangst.
Roelfke Gerla, business-unitmanager bij SMC, neemt de bloemen in ontvangst.

Patiënten zijn zeer tevreden over Spijkenisse Medisch Centrum

Algemeen 789 keer gelezen

De website zorgkaartnederland.nl van Patiëntenfederatie Nederland is een onafhankelijk platform waar patiënten zorginstellingen en zorgverleners kunnen waarderen. Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) heeft gisteren de 900.000ste waardering ontvangen. Het gemiddelde cijfer dat zij van patiënten krijgt, is een 9.0. Omdat SMC vaak wordt gewaardeerd en hoge cijfers krijgt, kwam ZorgkaartNederland langs met een bloemetje. Roelfke Gerla, business-unitmanager bij SMC, nam deze in ontvangst.


Hoe ZorgkaartNederland werkt
Op zorgkaartnederland.nl kunnen patiënten zorginstellingen en zorgverleners waarderen. Hierbij helpen zij anderen bij het maken van een keuze. Maar ook voor zorginstellingen en zorgverleners zijn de waarderingen nuttig. Ze zien wat patiënten van hun dienstverlening vinden en hoe ze de zorg verder kunnen verbeteren. Patiënten kunnen een waardering geven door op de website bovenin de menubalk op ‘schrijf een waardering’ te klikken. In het zoekveld kunnen ze vervolgens de zorginstelling of zorgverlener opzoeken en een cijfer geven en hun ervaring(en) kort beschrijven. Voorbeelden van hoe patiënten de dienstverlening en de zorg bij SMC hebben ervaren:

‘Je voelt je geen nummer, maar een patiënt waarnaar geluisterd wordt’

‘Ze waren erg duidelijk en stonden de hele tijd naast mij en steunden me enorm. Ik was in het begin zenuwachtig, maar door alle liefde en hulp waren de zenuwen zo weg’. 

Zorgaanbod
SMC biedt Nissewaarders en inwoners van omliggende gemeenten medisch specialistische basiszorg. Goede zorg dichtbij huis als dat kan, verder weg als het moet, luidt het motto. Dit is mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De medisch specialisten werken vrijwel allemaal ook in een van deze beide ziekenhuizen. In SMC vindt planbare zorg plaats, in de andere ziekenhuizen complexe(re) behandelingen en diagnostiek. Dit is fijn voor patiënten, want zo kan de zorg vaak dichtbij huis worden geboden en worden ze door dezelfde medisch specialisten geholpen, ook als er meerdere onderzoeken en/of behandelingen nodig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant