Afbeelding
Bas van der Wel
column burgemeester

Afsluiting van een bewogen jaar

Column 300 keer gelezen

Het is december en het einde van het jaar 2020 is in zicht. Wat een bewogen jaar was dit. Het aangepaste Sinterklaasfeest, het kerstfeest en oudejaarsavond zonder vuurwerk drukt ons maar weer eens met onze neus op het feit dat dit jaar alles anders is. Wat een aanpassingsvermogen heeft dit jaar van ons gevraagd. Ik hoef u niet te noemen wat wij met elkaar hebben moeten doen, of vooral moeten laten, om elkaar te beschermen. Om ervoor te zorgen dat onze ouders, opa’s en oma’s en andere dierbaren niet besmet raken met het coronavirus, waar helaas nog steeds niets tegen te doen is. Het is dus nog even volhouden met elkaar. Hoe moeilijk en vervelend dat ook is.

December is de tijd van cadeau’s kopen en gezellig winkelen. Afgelopen weekeinde hebben we kunnen zien hoe dat in de diverse steden verkeerd uitpakte. Het was er veel te druk waardoor burgemeesters helaas in moesten grijpen. Ook in Nissewaard houden wij nauwlettend in de gaten of het te druk wordt in de winkelcentra. Ik doe hierbij een beroep op u. Probeer zoveel mogelijk alleen te komen winkelen en vermijd drukte. Probeer uw bezoek zoveel mogelijk te spreiden. Kijk zelf eerst even via de website www.shoppeninspijkenisse.nl naar de druktemeter. Via deze app wordt de drukte in de Stadhuispassage bijgehouden. Zo voorkomen we dat we bij ons extra maatregelen moeten nemen om de drukte tegen te gaan.

En vanaf vandaag is het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Het zal daarnaast ook geen verrassing zijn dat er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie plaatsvindt in het stadhuis. De traditionele nieuwjaarstoespraak houd ik dit jaar digitaal. Deze zenden we uit op 4 januari om 19.00 uur via social media van de gemeente.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond 2021.

Foort van Oosten
Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant