Natalie Poolen laat, in de nieuwe schoolbibliotheek, trots haar tekening in het boek van J.K. Rowling zien.
Natalie Poolen laat, in de nieuwe schoolbibliotheek, trots haar tekening in het boek van J.K. Rowling zien. Foto: Foto-OK.nl

Een bijzonder feestje op Het Baken en De Toermalijn

Algemeen 589 keer gelezen

Spijkenisse - Op de twee basisscholen aan de Kreek in de wijk Vriesland was er afgelopen woensdagochtend een bijzonder feestje.

Zo bijzonder, dat wethouder Wouter Struijk even langskwam. Allereerst werd Natalie Poolen in het zonnetje gezet. In het nieuwste boek: ‘De Ikabog’ van J.K Rowling staat in de Nederlandse editie een fraaie tekening van Natalie. Zij vertelt enthousiast daarover: ‘Mijn moeder is Russische en zij las op het internet, dat voor de Russische editie van dit boek kindertekeningen werden gezocht. Toen lazen we later ook, dat er ook tekeningen voor de Nederlandse editie gevraagd werden. Ik heb daarom drie tekeningen gemaakt en ingestuurd. Mijn eerste tekening staat er in kleur in!’ Dus had de wethouder een cadeautje voor haar.

Lintje knippen
Daarna knipte de wethouder professioneel een lint door, want in het hele schoolgebouw zijn er maar liefst drie nieuwe bibliotheken geopend. Die zijn er voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. De scholen werken in dit project samen met de Bibliotheek op School.

Biebbaasjes
Leerlingen uit de bovenbouw, de z.g. Boekenbaasjes, zorgen ervoor dat alle medeleerlingen een mooi, of leuk boek kunnen vinden. Na het lezen moeten ze natuurlijk ook weer goed terug gezet worden in de schoolbieb.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant