Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

Meer kleur op het metrotracé

Politiek 417 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds 1985 rijdt de metro door Spijkenisse met als eindhalte station Akkers. Sinds die tijd loopt een enorm grote, grijze constructie door onze gemeente. Het metrotracé.

Dit tracé en de bijbehorende zuilen werden voorheen onderhouden door de RET, maar omdat zij niet voor elke ´graffiti-artiest’ de zuilen overschilderen, is een beheerconvenant afgesloten met onze gemeente. Reinis is op dit moment verantwoordelijk voor het onderhoud van de zuilen van het tracé.

Vanwege het ontbreken van de juiste kleurcodes om deze zuilen qua kleur uniform te krijgen en te houden, oogt dit nu vaak wat rommelig. Daarom heeft ONS bij de raadsvergadering van 11 november een motie ingediend waarin het college gevraagd is om met de RET in gesprek te gaan met de vraag of er mogelijkheden zijn om de zuilen aan te passen met bijvoorbeeld kunstwerken, groen of het uitlichten van de zuilen met eventueel gekleurd led-licht. De motie is door een ruime meerderheid van de gemeenteraad ondersteund. Mocht de RET geen medewerking willen verlenen, dan kan de gemeente in ieder geval er voor zorgen dat de metrozuilen weer in de originele kleur worden teruggebracht zonder een wirwar van verschillende grijze vlakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant