Afbeelding
A.I. NEXT architects

Duurzaam ontwerp voor My College

Algemeen 475 keer gelezen

Spijkenisse - Het winnende ontwerp voor het nieuwe onderwijsgebouw voor MY College is gemaakt door met Christensen & Co en NEXT architects. Het schoolgebouw is zo ontworpen dat de leerlingen hun talenten en vaardigheden kunnen ontdekken en een nauwe band met de samenleving hebben.

'De samenwerking tussen Christensen & Co en NEXT architects bevorderde de creativiteit en energie door de kennis en middelen van beide kantoren samen te brengen in een duurzame visie en ontwerp voor MY collega', zegt Marijn Schenk, architect en partner bij NEXT architects.

Christensen & Co. Architects is een autoriteit in het ontwerpen van duurzame scholen en werkt samen met NEXT architects die sterk insteekt op de contextuele ontwerpbenadering. Naast de integratie van energieneutraliteit en circulariteit om aan de hoogste duurzaamheidsnormen te voldoen, is MY college ook ontworpen als een stimulerende en aantrekkelijke leeromgeving.

Een stimulerende leeromgeving
'We hebben een leeromgeving gecreëerd op basis van het architectonische concept van No Dead Ends, dat ideaal is voor interactie tussen leerlingen, In de centrale Learning Loop definiëren we verschillende focusniveaus, zodat leerlingen ruimtes kunnen vinden die overeenkomen met hun concentratievereisten', legt Mikkel Hermann Sorensen, architect en partner bij Christensen & Co Architects uit.

My College
Om dit te bereiken, bevat de leeromgeving van MY college drie overkoepelende typologieën om te leren: MY BASE, bestaande uit theorielokalen en co-creatie van oefenruimtes voor grote groepen, MY SQUARE biedt leerpleinen en gangen om interactie tussen leerlingen te bevorderen, en MY CAVE biedt privéstudiekamers en rustige plekken voor de mogelijkheid tot terugtrekken en concentratie. In de algemene structuur is de duidelijke plattegrond essentieel voor dit project, het leidt de studenten naar de klaslokalen en geeft de docenten een onbelemmerd overzicht over het gebouw.

Bijdrage aan de omgeving
Het gebouw heeft aan alle kanten een samenhangende indeling door gebruik te maken van de houten lamellen, met de onafgesloten gevel is er veel ruimte voor daglicht in het gebouw. MY college is ontworpen met oog voor het programma en de context, de gymnastiekzaal is in het hoogste volume geplaatst en biedt een centraal brandpunt in het stedelijk landschap.

Oplevering over twee jaar
HEVO begeleidt de bouw van MY college als projectmanager. Het project wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd.

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant