Foto: Richard Beukelaar
Foto: Richard Beukelaar Richard Beukelaar

De impact van corona

Algemeen 538 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Sportfysiotherapeut Gijs Gelderblom.

Gelderblom Sportfysiotherapie uit Spijkenisse is er voor iedereen met klachten aan het beweeglichaam. Gespecialiseerd in videoanalyse. Hiermee kan de oorzaak van veel klachten in beeld worden gebracht om zo samen met de patiënt de oorzaak aan te kunnen pakken.

Gijs Gelderblom, is Msc sportfysiotherapeut en eigenaar van Gelderblom sportfysiotherapie. Door kritisch te durven zijn op zijn eigen handelen heeft hij de afgelopen vijftien jaar een methode ontwikkeld, waarmee de oorzaak van een klacht helder in beeld komt. Daardoor kan doelgericht met de patiënt worden gewerkt en vervallen de standaardoefeningen en kan er doelgericht worden getraind.

Vanuit verschillende ervaringen weet hij dat de mens weer terug kan komen op het oude niveau van sporten, of zelfs beter, nadat het helemaal in de kreukels heeft gelegen. Van bijna dood tot olympisch sporter is voor hem geen raadsel, maar een logisch gevolg van samenkomende factoren. Deze ervaring leert men niet uit studieboeken, maar maakt zijn visie des te sterker. Zijn grootste coronazorg is dat de locatie gesloten zal moeten worden. Omdat patiënten misschien geen volledige informatie verstrekken betreft hun Covid-19- symptomen. Zelf houden ze zich aan de maatregelen van het RIVM en dragen beschermmiddelen, maar op het handelen van een ander hebben zij helaas geen invloed.

Tijdens de intelligente lockdown maakten weinig mensen gebruik van de zorg die beschikbaar was op de locatie. Mensen waren voorzichtiger geworden, maar communicatie vanuit de overheid zorgde voor onduidelijkheid. Sportfysiotherapie betreft eerstelijns zorg en tot op heden kunnen ze dit blijven aanbieden.

De fysiopraktijk bestaat verder uit Meike Wagner, tevens manueel therapeut van World Tour wielerploeg Team Bora Hans Grohe, Vivianne Koene, Master in de sportfysiotherapie en daarnaast nog drie stagiaires. Het team heeft in coronatijd duidelijk aangetoond heel snel te kunnen schakelen. Zoals online afspraken, buitentrainingen en een corona veilige locatie indeling. 'Mensen zijn momenteel veel bewuster van hun gezondheid en willen daaraan werken', zegt Gijs. In het nieuwe Gelderblom Performance Centre kunnen we dat veilig blijven aanbieden. Gijs geeft aan niks in het werk te missen. 'Het voelt wellicht allemaal afstandelijker. Het herkennen van een lach is wel lastiger met een mondkapje', vindt hij. 'Maar voor de veiligheid van collega's en patiënten is ons dit waard.'

‘Wees bewust van hoe belangrijk gezondheid en weerstand is. Je zult er zelf wat voor moeten doen, en wij begeleiden je daar graag bij’, aldus Gijs.

Kijk voor meer informatie op https://gelderblom-sportfysiotherapie.nl/ of op Facebook Gelderblom sportfysiotherapie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant