Afbeelding
MARLEEN_KORTEKAAS

De Doornhof Rockanje, boerderijwinkel met biologische producten

Algemeen 517 keer gelezen

De Doornhof is een goed verscholen pareltje net buiten Rockanje. In een oude boerderij is het sfeervolle winkeltje van Marleen Kortekaas en Leen van Marion te vinden. De Doornhof heeft een uitgebreid assortiment met uitsluitend biologische levensmiddelen zoals verse groenten, vlees, zuivelproducten, koffie, thee, maar ook pasta’s, schoonmaak- en verzorgingsproducten. Ook een ruim assortiment aan glutenvrije producten en producten voor andere dieetwensen is hier te verkrijgen. Op zoek naar een specifiek product? Grote kans dat dit voor u kan worden besteld! Op vrijdagochtend ruikt de winkel heerlijk naar vers brood van de BioBacker en Zonnemaire.

In 1981 begon Leen een biologische tuinderij aan de Doornweg, tot hij 15 jaar geleden gezondheidsproblemen kreeg. Noodgedwongen kozen Leen en Marleen voor uitbreiding van hun kleine biologische groentewinkeltje. Nog steeds verkopen ze vooral groenten en fruit, bij voorkeur van collega´s uit de regio. Daarnaast is het biologische assortiment uitgebreid tot dat van een mini-supermarkt. Vaak producten die je niet overal aantreft, zoals de vergeten groenten pastinaak, wortelpeterselie en snijbiet.

Wat is biologisch en waarom is het eten van biologische producten gezond voor u? Marleen legt uit dat een product alleen biologisch mag heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet en daarop voortdurend gecontroleerd wordt. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De natuur mag zoveel mogelijk zijn werk doen; er wordt zo min mogelijk ingegrepen. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Geen toevoeging van chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen. Dierenwelzijn is ook een belangrijk onderwerp. Kortom: door biologisch te eten eet u gezonde en eerlijke producten, puur natuur!

Elke week schrijft Marleen een nieuwsbrief over een mooi product uit de winkel, de aanbiedingen van de week en wetenswaardigheden. In de winkel ligt de papieren versie, maar hij wordt ook via de e-mail verstuurd. Bij het recept van de week leeft Marleen zich uit. Marleen: ‘Koken, en gezond en lekker eten is mijn passie. Vooral koken met verse en onbewerkte producten, waar alle goede voedingsstoffen nog in zitten. Zonder gif! Ik vind het altijd leuk om met klanten te praten over een mooi product of een lekker gerecht dat zij hebben gemaakt. We praten hier niet alleen over eten hoor! Die gesprekjes met klanten zijn altijd erg inspirerend.’

Alhoewel Leen en Marleen u graag in hun winkeltje verwelkomen is het uiteraard mogelijk dat u uw boodschappen thuisbezorgd krijgt. Zeker in deze tijden van corona vinden veel klanten dat prettig. U kunt uw bestelling doen via de Doornhof webshop, maar ook gewoon via telefoon of e-mail. Bezorging kan Op Voorne Putten en op Goeree Overflakkee!

Omdat de winkel gezellig klein is, is het vaak een sociale ontmoetingsplaats. Nu met corona is dat even anders, maar de winkel is geheel ‘corona-proof’. Per keer kan er één klant/ huishouden boodschappen doen. Het dragen van een mondkapje wordt op prijs gesteld en er staat handgel bij de ingang. Dit is een veilige manier van winkelen, vinden ook de klanten, want er zijn sinds de crisis veel nieuwe klanten bijgekomen.

De Doornhof
Doornweg 4
3235 NJ Rockanje
tel. 0181-407018
info@dedoornhof.nl www.dedoornhof.nl
openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10-18 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant