Afbeelding
Foto: pixabay.com

Duurzaamheidslening voor woningeigenaren

Algemeen 643 keer gelezen

De gemeente Nissewaard ondersteunt inwoners met een lening voor het verduurzamen van hun woning.

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal € 2500 en maximaal € 25.000. De lening kan gebruikt worden voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het isoleren van de woning.

Voor wie is de lening?
De gemeente richt zich specifiek op mensen die zelf hun woning willen isoleren (doe-het-zelf). Mensen die isolatiewerkzaamheden willen laten uitvoeren door een professional kunnen namelijk al bij het Nationaal Warmtefonds terecht voor de Energiebespaarlening. Dat geldt ook voor mensen die naast zonnepanelen nog één of meer duurzaamheidsmaatregelen willen treffen. Hiermee is de duurzaamheidslening aanvullend op deze landelijk beschikbare lening, die verder dezelfde voorwaarden heeft als de Nissewaardse lening. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen voor meer informatie en het doen van een aanvraag terecht op de website van de gemeente.

Voorwaarden
De voorwaarden van de lening zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoeven er geen afsluitkosten te worden betaald en liggen de rentepercentages tussen 1,6% en 2,1%. De looptijd is 10, 15 of 20 jaar en tussentijds kan boetevrij worden afgelost.

Kostenbesparing
Het grote voordeel van energiebesparende maatregelen is dat zij direct een kostenbesparing opleveren die ingezet kunnen worden om de lening af te lossen. Daarvan kan de gemeente vervolgens weer nieuwe leningen verstrekken aan andere inwoners. De gemeente werkt in de uitvoering samen met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Samen naar een duurzaam Nissewaard
De gemeente Nissewaard organiseert dit jaar diverse activiteiten om inwoners op weg te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Deze activiteiten passen bij de ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doet de gemeente in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant