Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen OBS Jan Campert beloond met Award

Algemeen 957 keer gelezen

Spijkenisse -  Maandag startte ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.  

Door heel Nederland - en ook in het buitenland - vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens Covid-19 maken ze van de 6e editie een online campagne. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast delen ze mooie verhalen van en over de ScienceMakers én maken ze zichtbaar welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd. 

Voorruitzicht in 2050 - winnaars Bright ideas challenge
Als het buiten donker wordt of er bijvoorbeeld een fikse regenbui losbarst, dan kunnen automobilisten vaak niet goed meer zien. Hoe zorg je ervoor dat het toch veilig blijft op de weg? Team de gloeilampjes zijn met dit probleem aan de slag gegaan. Yaser al Shuwaili, Merel Bijl, Lisa Rouwenhorst, Jamie van Eijk, Hila Saqib, Jasmijn Driouich van OBS Jan Campert uit Spijkenisse hebben zich goed in het onderwerp verdiept. Ook hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en gebeld met bedrijven, waarna ze daar op bezoek gingen om met specialisten te praten. Ze kwamen uiteindelijk met een super slimme oplossing: een voorruit die - door een polariserende laag, die door sensoren geactiveerd wordt - veranderd in een soort nachtbril. Hiermee staan ze volop in de digitale schijnwerpers met hun terecht toegekende ScienceMakers Awards.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant