Afbeelding
DBFotografie
Koop Lokaal

Agnes Oriental Dance viert haar 10-jarig jubileum

Algemeen 649 keer gelezen

Spijkenisse – Van jongs af aan deed Agnes aan ballet en dans. Ongeveer 18 jaar geleden ontdekte zij het buikdansen en het is sindsdien een grote passie van haar geworden, waar ze alles in kwijt kan. Zo zeer zelfs dat ze nu al 10 jaar haar eigen dansschool heeft. Agnes Oriental Dance geeft wekelijks les met veel plezier in Spijkenisse, Hoogvliet en Rotterdam.

Buikdans of “Raqs sharki” in het Egyptisch is een vrolijke, elegante dansvorm de al eeuwenoud is en waar je niet een bepaald figuur, gewicht of leeftijd voor nodig hebt. ‘Iedereen kan het leren,’ zegt Agnes met overtuiging. ‘Want de buikdans geeft zelfvertrouwen en levensvreugde en verbindt mensen middels dans. Iets waar we tegenwoordig steeds meer behoefte aan hebben. Of je nu een beginnend of gevorderde danser bent, bij Agnes Oriental Dance is er altijd een locatie en een dag waarop je kunt instromen in de lessen.’

Lessen 
Alle lessen starten met een goede warming up. Agnes: ‘Tijdens de warming up versterken we de spieren in het hele lichaam en verbeteren zo de houding. We leren niet alleen verschillende delen los van elkaar te bewegen, zoals armen, borst, buik en bekken, maar gaan ook aan de slag met een heupdrop, borstcirkel en natuurlijk die leuke, maar nog best wel pittige heupshimmys.’

Attributen 
Je leert dansen met verschillende attributen, die in de buikdans gewoon zijn, zoals de danssluier, stok, wings (vleugels) enz. In de lessen leer je ook de verschillende dansstijlen die de Egyptische buikdans rijk is, zoals de drumsolo (snelle staccato dans met accenten), de baladi (een ingetogen dans meestal gedanst op feestjes), de saidi (een stoere dans met een dans stok) of ze dansen op Egyptische popmuziek. Agnes vertelt tijdens de lessen veel over de achtergrond van elke stijl de daarbij behorende muziek.

Gratis proefles 
Agnes treedt regelmatig solo op en samen met haar leerlingen bij verschillende soorten gelegenheden. Wil je ook graag meedoen met optredens, dan kun je bv. meedansen in de jaarlijkse theatershows bij Centrum voor de Kunsten binnen de dansschool of op buikdansfestivals in Nederland. Optreden is natuurlijk niet verplicht, dus kom jij ook eens gezellig een lesje mee dansen,  alleen (of samen met je vriendinnen)? Vanaf 16 jaar kun je je GRATIS aanmelden voor een proefles door een mailtje te sturen.

LOCATIES LESSEN:
Centrum voor de Kunsten, Nieuwstraat 83, Spijkenisse
Jazzdansstudio Marleen, Max Havelaarstraat 40, Hoogvliet
Wijk de Dijk, Sussanadijk 153, IJsselmonde

agnesorientaldance@gmail.com of via de website: www.agnesorientaldance.nl
Ook voor workshops of vrijgezellenfeestjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant