Het voetpad vormt een sluiproute voor fietsers.
Het voetpad vormt een sluiproute voor fietsers. Foto: Monique van Leeuwen

Fietsers rijden voetgangers van de sokken op voetpad

Algemeen 1.819 keer gelezen

Spijkenisse - Op het voetpad bij de Wezelveen in Spijkenisse, is het al jaren een onveilige situatie. ‘Je wordt hier gewoon van de sokken gereden en als extraatje, word je de huid vaak ook nog vol gescholden’, zo legt Monique van Leeuwen uit.

Monique woont al ruim 22 jaar aan het Wezelveen, aangrenzend aan dit gevaarlijke voetpad. Ze vertelt dat ze met andere omwonenden al jaren bezig is om deze onveilige verkeerssituatie aan te pakken. Monique geeft aan, dat alhoewel het een voetpad betreft, het veilig uitlaten van de hond inmiddels een hele uitdaging is geworden. Veilig lopen of je hond uitlaten kan daar al lang niet meer. Het gaat hierbij niet om enkele fietsers per dag. Maar eerder tientallen per uur, zo stelt Monique.

Situatie
Het voetpad ter hoogte van huisnummer 101 aan de Wezelveen is een doorn in het oog voor de omwonenden. Fietsers die vanaf de Dijkgraaf het fietspad van de Heemraadlaan op willen, zouden moeten oversteken bij de verkeerslichten. Zo is de verkeerssituatie ingedeeld. Echter om sneller de overkant te willen bereiken, steken fietsers al over bij de overgang naar de Baarsveen. Om hun weg te vervolgen via het voetpad bij de Wezelveen. Op deze wijze omzeilt men het stoplicht om eerder het fietspad richting Heemraadlaan te bereiken. Dit tot grote frustratie van de omwonenden. Dit betreft niet enkel voor de voetganger een gevaarlijke situatie, maar voor iedereen die zich op dit voetpad begeeft. Evengoed de veiligheid voor de fietsers.

Gemeente
Monique vertelt opgelucht, dat er na jaren inmiddels een serieuze reactie is gekomen van de gemeente Nissewaard. ‘Er is iemand van de gemeente Nissewaard naar de situatie komen kijken, er zit eindelijk beweging in deze situatie’. ‘We zijn ter plaatse geweest om te kijken naar deze situatie en te kijken hoe we het probleem kunnen verhelpen', zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. 'Er is een melding van opgenomen en er wordt nu gekeken welke maatregelen we kunnen nemen in het kader van de verkeersveiligheid.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant