Afbeelding
Foto: PR

Lever uw klein huishoudelijk afval in bij het mobiel milieustation!

Algemeen 834 keer gelezen

Het mobiel milieustation wordt steeds populairder in de gemeente Nissewaard. Er is al veel afval ingeleverd door de inwoners! Reinis ontvangt de laatste tijd veel positieve reacties over het mobiel milieustation. Alle inwoners van de gemeente Nissewaard zijn van harte welkom om kleine hoeveelheden afval in één boodschappentas per bezoek in te leveren!

Het mobiel milieustation is een op zonne-energie (zonnepanelen) mobiele inzamelcontainer waar inwoners van Nissewaard klein huishoudelijk afval kunnen inleveren. Alles wat in één boodschappentas past, kan naar het mobiel milieustation worden gebracht. U kunt één boodschappentas per keer inleveren.

Locaties
Het mobiel milieustation staat op verschillende locaties en dagen in de gemeente, zoals bijvoorbeeld op de weekmarkt, in of bij winkelcentra. Maar het mobiel milieustation staat ook in Hekelingen, Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland. Het complete mobiel milieustation rooster (dagen en tijden) kunt u vinden in de Reinis app en website. Voor kleine hoeveelheden afval hoeft u niet meer speciaal naar de Stadswerf aan de Mosterweg. Naast het inleveren van diverse afvalstromen in kleine hoeveelheden kunt u ook al uw afval gerelateerde vragen stellen aan de medewerkers van het mobiel milieustation! Het mobiel milieustation is een goede aanvulling op de afvalinzameling voor de kleine hoeveelheden afval. De bezoeken aan het mobiel milieustation staan los van het Stadswerf tegoed.

Laagdrempelig middel
Het doel van de gemeente Nissewaard is om de hoeveelheid restafval terug te dringen, meer producten te recyclen en grondstoffen te hergebruiken. Het mobiel milieustation is hiervoor een laagdrempelig middel om inwoners te stimuleren en motiveren meer afval te scheiden. Belangrijke afvalstromen zoals klein elektrisch afval (bijvoorbeeld een kapotte telefoonoplader of een oude stijltang) en frituurvet verdwijnen helaas vaak in het restafval. Terwijl het juist belangrijk is om dit afval gescheiden in te leveren zodat het gerecycled kan worden. Inwoners kunnen deze afvalstromen nu opsparen in kleine hoeveelheden en inleveren bij het mobiel milieustation. U kunt in totaal 11 verschillende afvalstromen inleveren. Het rooster van het mobiel milieustation geeft inwoners van gemeente Nissewaard ruimte om in ieder geval een keer in de twee weken in de buurt kleine hoeveelheden afval in te leveren.

Een veilig bezoek aan het mobiel milieustation
Ook bij het mobiel milieustation neemt Reinis maatregelen voor uw veiligheid en die van haar medewerkers. De maatregelen kunt u vinden op de website van Reinis. Ook vindt u hier de regels voor het mobiel milieustation. Bekijk snel het rooster en lever uw afval in bij het mobiel milieustation!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant