Afbeelding
Foto: Rob Ronda Photography

Danskampioenen Larissa en Zef zijn in hun nopjes

Algemeen 1.758 keer gelezen

Spijkenisse - Larissa Sneek (26) en Zef Orbons (25) uit Spijkenisse mogen zich Nederlands kampioen Hoofdklasse Latin 2020 noemen.

Vol enthousiasme vertellen ze over hun overwinning op het Nederlands kampioenschap dat gehouden werd op 4 oktober jl. in Dalfsen. Dit fanatieke stel heeft een topsport status en traint hard voor iedere overwinning. 'Dansen is fantastisch, maar het levert weinig op en kost veel', aldus Larissa. 'Daarom is zo’n overwinning ook een mega beloning op het harde werk.'

Stel
Larissa en Zef zijn niet alleen een danskoppel. In het echte leven vormen ze ook al een aantal jaar een paar. Beiden dansen al zo’n 13 jaar, maar sinds november vorig jaar dansen ze samen als danskoppel. 'Bij een gebrek aan danspartners van ons beiden, besloten we samen te gaan dansen. Een uitdaging om dit als stel te gaan doen. Maar met duidelijke afspraken, lukt het prima', aldus Zef. En met succes mogen we concluderen. Na één jaar samen te dansen, meteen de kampioenstitel te pakken!

Training
Om op topsport niveau te kunnen blijven schitteren, trainen Larissa en Zef zo’n vijf tot zes keer in de week. Een training duurt dan gemiddeld een uur of drie. Doorgaans traint het stel in de Universiteit van Rotterdam en reizen ze eens per week af naar hun danscoach in Antwerpen. Een uitgemeten dansprogramma wordt er gevolgd om in de Latin Hoofdklasse te kunnen blijven stralen. Latin is volgens NOC NSF opgenomen als een officiële danssport.

Corona
Ten tijde van de eerste lockdown met Covid-19, was het voor hen even puzzelen om fit te blijven. De grens met België was gesloten. Dus hun danscoach was niet te bereiken. Thuis oefende het stel wel, maar echt uitdansen kun je thuis niet, zo vertellen ze. Om de conditie op peil te kunnen houden volgden ze een intensief sportprogramma thuis. Gelukkig konden ze een aantal keer per week terecht in Maastricht om te trainen. Zef komt uit Sittard en heeft daar destijds conform de Covid richtlijnen via contacten een trainingslocatie kunnen regelen. Nu we voor de tweede keer gedeeltelijk in lockdown zijn in Nederland, behouden ze gelukkig de mogelijkheid om te kunnen blijven doortrainen. Papendal in Arnhem biedt ruimte aan topsporters, maar dat vinden Larissa en Zef wel weer erg ver van huis. 'Gelukkig blijft de Universiteit in Rotterdam open om te trainen', zeggen ze opgelucht.

Toekomst
De ambitie tot een eigen dansschool heeft het stel niet. Wel zijn ze gefocust op het Wereld Kampioenschap waar ze door de Nederlandse Algemene Dansport Bond (NADB) naar uitgezonden worden. Het komende WK zou eigenlijk december 2020 plaatsvinden in Spanje, maar is wegens COVID-19 geannuleerd. Van het EK is verder nog niet bekend wanneer dit plaats gaat vinden. We blijven dit spetterende danskoppel volgen in hun prestaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant