Wethouder Soeterboek ging met de koffiebus mee.
Wethouder Soeterboek ging met de koffiebus mee. Foto: Natalya Gudz

Bakkie troost tegen eenzaamheid

Algemeen 285 keer gelezen

Deze zomer reed de SWO-koffiebus door Nissewaard en konden mensen deze ‘boeken’.

De bus kwam op de afgesproken dag bij de mensen thuis en de vrijwilligers namen koffie en een koekje mee. Zij bleven in de tuin, of bij slecht weer in de voordeur of garage op één meter vijftig afstand een praatje houden en een bakkie doen. De bus werd heel erg gewaardeerd. Zeker door mensen die door de coronacrisis weinig de deur uit kwamen of die hun activiteiten zagen wegvallen.

Elkaar Waard
Omdat het van 1 tot 10 oktober ‘Elkaar Waard Week’ was in Nissewaard reed de SWO met haar bus wederom bij de mensen langs en op woensdag 7 oktober stapte ook wethouder Léon Soeterboek in, om op de koffie te gaan bij een tweetal inwoners.

Lichtpuntje
Vanwege het druilerige weer kwam het gezelschap samen in de garage van een van de deelnemers. Wethouder Soeterboek stelde allerlei vragen over de deelname aan de koffiebus. Daarop gaven mensen aan deze te waarderen, evenals de andere activiteiten die de SWO organiseert, ondanks de crisis. Eenzaamheid is voor veel mensen een lastig probleem en sommigen voelen een extra last door alle beperkingen die deze tijd brengt. Initiatieven als deze brengen dan een lichtpuntje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant