Een kleine quiz voorafgaand aan het voorlezen.
Een kleine quiz voorafgaand aan het voorlezen. Foto: Wil van Balen

Wethouders vertellen iets over duurzame kleding

Algemeen 305 keer gelezen

Spijkenisse - Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid. De wethouders Bal, Struijk en Soeterboek lazen in dat kader vanmorgen voor op lagere scholen.

Wethouder Bal bezocht groep 5 van de Piramide in de Schenkel.

Na een korte quiz over duurzaamheid, las de wethouder voor uit ‘De wereld van kleding’, een boek dat speciaal voor de Week van de Duurzaamheid is geschreven.

Wat eigenlijk iedereen wel weet, is dat we veel te veel kleding in onze kast hebben hangen. Gemiddeld hangen/liggen er 50 ongedragen kledingstukken in een kast. De tip van schrijfster Daniëlle Schouten is dan ook om je kleding te waarderen, te dragen wat je hebt en als je het niet meer gebruikt te ruilen of anders in een textielcontainer te stoppen. De helft van het textiel wordt weggegooid en verbrand. Zonde want voor nieuwe kleding zijn veel nieuwe grondstoffen nodig, water, chemicaliën en energie.

Naast verhalen van grootouders over kleding in hun tijd, staan er in het boek, dat speciaal voor het onderwijs is geschreven, ook lessen in om kinderen bewust te laten worden van de hoeveelheid kleding en wat er allemaal bij komt kijken om die kleding te maken. En dat tweedehands helemaal niet vreemd is, maar juist goed voor het milieu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant