Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas.
Koop Lokaal

Kaasproeverij De Winter – Heerlijk genieten van kaas

Algemeen 2.039 keer gelezen

Een bezoek aan Kaasproeverij de Winter in Zuidland staat gelijk aan een verrukkelijke ontdekkingsreis langs diverse landen en hun overheerlijke kazen. De reis begint op het boerenerf in Nederland en eindigt in mediterrane sferen.

Twintig jaar geleden, op vrijdag de 13e oktober 2000, knipte de toen jarige 2-jarige dochter Lincy van Ricardo en Jeanette de Winter het lint door en was Kaasproeverij De Winter in winkelcentrum Slandshof officieel geopend.

Ricardo had er geen zin meer in om voor een baas te werken en besloot om in de avonduren voor zijn middenstandsdiploma te leren, zodat hij een eigen zaak kon beginnen. Op het moment dat de kaaswinkel in Slandshof op zijn pad kwam, besloot hij de zaak over te nemen en zich geheel op de kaaswereld te storten. Gelukkig gaf zijn achterbuurvrouw, die een kaaswinkel in Spijkenisse had, hem de gelegenheid bij haar in de winkel mee te kijken zodat hij kon starten met zijn ontdekkingsreis. Vanaf dat moment heeft de kaaswereld geen geheimen meer voor hem.

‘Ik ben 20 jaar geleden begonnen met één kaasleverancier en één notenleverancier en daar werk ik nog steeds mee samen. Hierdoor kan ik een uitgebreid vast assortiment aanbieden en zijn er ook regelmatig leuke acties mogelijk.’

‘De afgelopen 20 jaar hebben we een leuke klantenkring opgebouwd, waarbij we de mensen vaak niet alleen bij naam kennen, maar ook nog eens weten wat hun favoriete kaas is. Nu er heel veel nieuwbouw is in het dorp, is het natuurlijk een grote uitdaging en wens om ook de nieuwe bewoners van Zuidland beter te leren kennen’, vult Jeanette aan.

Het kaasassortiment bestaat uit Hollandse Oorspronck, Saantje Geitenkaas, Boeren Stolwijkse en buitenlandse kazen. U kunt ook een heerlijke borrelplank samenstellen, natuurlijk niet alleen met die verrukkelijke kazen, maar ook met diverse tapenades, salades, olijven en dadel-en vijgenbrood. U kunt deze plank overigens ook door Kaasproeverij de Winter samen laten stellen. Gemak dient de mens immers.

Iedere dag worden de nootjes vers gebrand, er is een ruime keuze, maar zorg dat u op tijd bent, want de geur van verse noten lokt veel mensen naar de winkel. Er is ook een ruime keuze aan zuidvruchten en rauwe noten.

Naast kaas, tapas en nootjes verkoopt Kaasproeverij De Winter ook pannenkoekmeel en cakemixen van molen de Arend en verschillende vruchtensappen-en sauzen en jams van ’s Lands Beste.

Niet alleen de kadopakketten met de Rotterdamsche Oude kaas, port, mosterd, kaasbolletjes en vijgjes op port zijn erg in trek, maar ook de pannenkoekpakketten en de pakketten met de cakemixen van de molen. Het pakket wordt geheel naar uw smaak samengesteld. Leuk voor een cadeautje of als relatiegeschenk.

‘Een tijdje geleden kregen we de vraag of we 180 pakketten konden maken voor een bedrijf dat het personeelsuitje moest afzeggen vanwege corona.’ Voor Ricardo en Jeanette geen probleem, dus zoekt u nog een leuk kerstpakket, neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Hou ook de Facebookpagina in de gaten, daar worden tweewekelijks de aanbiedingen gepubliceerd! Bovendien zijn er in de Feestweek nog diverse extra aanbiedingen.

Kaasproeverij de Winter
Mr P J Oudweg 30
3214XN Zuidland
0181 453 007

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant