Afbeelding
Foto: pixabay.com

Doe Het Samen Festival! in de Boekenberg

Algemeen 171 keer gelezen

De Boekenberg organiseert op woensdag 7 oktober van 13.00 – 17.00 uur met de titel ‘Doe Het Samen Festival!’ diverse activiteiten voor ouders en kinderen in Nissewaard in het kader van de Week van de Opvoeding. Dat doet de bibliotheek samen met de gemeente en alle organisaties in de omgeving die zich inzetten voor de opvoeding van onze jongste inwoners. Dit jaar maken ze er een mooi feestje van. 

Voor oud en jong
Opvoeden kan soms ingewikkeld zijn, maar vaak is het ook gewoon heel leuk. Tijdens de Week van de Opvoeding is er in Bibliotheek de Boekenberg een programma waar jong en oud samen aan de slag gaan, waar iedereen wat kan leren maar waar iedereen vooral samen heel veel lol heeft. Een gratis festival voor kinderen, maar ook voor de ouders van baby’s, peuters, kleuters, pubers en alles wat er tussen in zit. De workshops zijn bijna allemaal bedoeld om samen te doen. Vaders, moeders, opa’s of oma’s kunnen dus ook gezellig meedoen.

Programma
Het is een veelomvattend programma met onder andere workshops over koken en kunst drukken en vele andere activiteiten. 

  • Betrokken zijn bij wat kinderen online doen is belangrijk, want het zorgt ervoor dat kinderen sneller met problemen bij hun ouders komen. Deelnemers krijgen in dit onderdeel de ins en outs als kinderen het internet opgaan. 
  • Zelf spelletjes maken vergroot de creatieve geest. En na afloop kunnen kinderen met hun eigen gemaakte spelletjes spelen. 
  • Wat is er fijner om te doen dan samen boekjes lezen? Voorgelezen worden is altijd leuk, zeker als het in je eigen moedertaal en in het Nederlands gebeurt. 
  • Films kijken tijdens het Mini Filmfestival: Pak een zak popcorn en ga lekker zitten voor leuke rolprenten. 
  • Hou je meer van bewegen dan van stilzitten, dan zijn de workshops Hoopdance of Natuurbeestjes echt iets voor jou. Lekker bewegen met een hoepel om je lijf of een wandeling in de natuur in de omgeving van de Boekenberg.
  • Voor ouders: scheiden is niet leuk en daarbij kun je best wat advies en tips gebruiken, bijv. over een goed werkende co-ouderschap als dat nou juist net niet zo lekker loopt, over een omgangsregeling, het ouderschapsplan, alimentatie en het huis en hypotheek.

Aanmelden
Ouders en kinderen kunnen zich voor diverse activiteiten aanmelden via de website van De Boekenberg (www.bibliotheekdeboekenberg.nl). Kijk daar in de agenda op ‘7 oktober: Week van de Opvoeding’ en open de details van de verschillende programmaonderdelen. Bijna alle activiteiten zijn gratis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant