Afbeelding
ZIEN24
Koop Lokaal

Als makelaar moet je je onderscheiden

Algemeen 1.209 keer gelezen

Spijkenisse – Kompas Makelaars is al jaren een begrip op het gebied van aan- en verkoop van woningen in en om Spijkenisse. Toen aan het eind van de jaren ‘70 Spijkenisse een explosieve groei doormaakte, begon Niek van Gils in 1979 zij n eigen makelaarskantoor in een drive-inwoning aan de Eikenlaan. In de garage werd zijn eerste kantoor ingericht. 

Die Eikenlaan werd alom bekend, omdat meerdere ondernemers in hun garage een eigen bedrijf begonnen. De rijksoverheid had bepaald dat een aantal kleine gemeentes in het land een enorme groeitaak kregen toegewezen. Zij  moesten uitgroeien tot een forensenstad voor grotere gemeentes in de buurt. Zo groeide Spijkenisse in korte tijd van 6.000 naar 75.000 inwoners. 

Groeitaak 
Het toenmalige gemeentebestuur nam die taak zeer serieus en ten zuiden van de Groene Kruisweg verrezen in rap tempo diverse grote woonwijken, waarin veel koopwoningen gerealiseerd werden. Het ideaal van een huis met een tuintje werd voor veel jonge Spijkenisser gezinnen realiteit.

Kompas 
Kompas Makelaardij was één van de eerste makelaardijen die zich op de exploderende huizenmarkt begaf, en dat ging heel voorspoedig. Al snel werd het kantoor aan de Eikenlaan te klein en werd het opvallende pand in het centrum van Spijkenisse op de hoek van de Raadhuislaan betrokken. De overbekende huisstijl van Kompas, blauwe letters op een gele achtergrond, fleurde meer dan 40 jaar de gevel op. ‘Meer dan voldoende reden dus om een nieuwe, frisse huisstijl te introduceren,’ zegt Guusje van Gils-de Haas. ‘En die is nu in al onze uitingen doorgevoerd.’

Familiebedrijf 
Kompas makelaars is aangesloten bij de NVM, de garantie voor gedegen en vakkundige bemiddeling, taxaties en adviezen. Mede daardoor is Kompas altijd marktleider in Spijkenisse geweest. ‘Dat zijn we nog steeds hoor, vooral omdat we een hecht familiebedrijf zijn en waardoor we ons duidelijk kunnen onderscheiden’, zegt Guusje. ‘Je komt hier echt in een warm bad terecht. Wij vinden de persoonlijke en daardoor zeer vertrouwde benadering van al onze klanten erg belangrijk. Als iemand besluit klant bij ons kantoor te worden, dan zullen de contactpersonen altijd dezelfde zijn.’

Tweede generatie 
Oprichter Niek van Gils deed een stapje terug en in 2005 hebben de zoons Laurens en Sander van Gils het bedrijf langzaamaan overgenomen. Sinds 2010 zijn zij de gezamenlijke eigenaren van het kantoor en heeft de tweede generatie de scepter volledig overgenomen. Maar dat kunnen ze echt niet alleen. Hun steun en toeverlaat is Sanne van der Wagt, zij is al vele jaren de spin in het web. Samen met een stagiaire zorgt ze voor het reilen en zeilen aan de Raadhuislaan 2. Ze is dan ook letterlijk het eerste aanspreekpunt achter de balie van het kantoor.

Huisstijl 
Met de introductie van de nieuwe huisstijl wil het kantoor ook de vleugels wat meer uitslaan. Guusje: ‘Van oudsher waren we echt een makelaardij die volledig op Spijkenisse gericht was. In de nabije toekomst willen we ons veel meer gaan richten op de bemiddeling in alle kernen in Nissewaard. Ook kijken we voorzichtig in de richting van de dorpen in Albrandswaard. In de verdere toekomst misschien nog wel verder naar Rotterdam. Maar dat is nog toekomst muziek!’

Hypotheek 
Letterlijk boven het kantoor van Kompas Makelaars bevindt zich een onafhankelijk advieskantoor op het gebied van het verstrekken van hypotheken. Zij geven adviezen over de verschillende vormen en mogelijkheden van een hypotheek. Daarna zorgen ze voor de administratieve afhandeling van de aanvragen bij de vele hypotheekverstrekkers, die op de huizenmarkt actief zijn.

Kompas Makelaars
Raadhuislaan 2
3201EL Spijkenisse
Tel: 0181-611000
E-mail: info@kompas.nl
www.kompas.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant