Het echtpaar Visser voor een mooi schilderij.
Het echtpaar Visser voor een mooi schilderij. Foto: Martin M. Marcus

‘Zo’n boer uit Oud-Beijerland hoef ik niet!'

Algemeen 1.141 keer gelezen

Spijkenisse – De eerste kennismaking op ’t durp tussen de in Spijkenisse geboren Suzanne Huisman en Gerard Visser uit Oud-Beijerland was niet zo een succes, want ze zei hardop: ‘Zo’n boer hoef ik niet!’ Maar op 14 september waren ze wel 60 jaar getrouwd.

Gerard houdt van fietsen. Hij maakt regelmatig fietstochten over Voorne-Putten en de Hoeksche Waard. ‘Ik ging toen in het eind van de jaren ‘50 regelmatig naar het dorp Spijkenisse, waar iets meer te beleven was dan in het dorp Oud-Beijerland.’

Wandelingetje
Tijdens een wandelingetje op een zaterdagavond op 't durp ontmoette hij Suzanne (Suus), die met haar familie in een klein woninkje aan de Voorstraat woonde. Van het één kwam het ander. ‘Ons huisje stond precies waar nu de Zeeman is', vertelt Suus. Na hun huwelijk in het oude raadhuis aan het Julianaplein, betrokken ze een woonwagen. Het was eigenlijk een oude verbouwde autobus, die midden in de polder ver buiten Spijkenisse geparkeerd stond.

Spijkenisse
Het echtpaar bleef Spijkenisse altijd trouw. Na diverse woningen in Spijkenisse-Noord wonen ze nu alweer 20 jaar tot volle tevredenheid in de Marrewijkflat. Daar zijn ze niet alleen heel tevreden over; zij kunnen zich allebei niet herinneren, dat ze ooit echt ruzie hebben gehad. Zij kregen een tweeling, die met hun gezinnen in de omgeving van Spijkenisse wonen.

Aan de slag
Na de lagere school moest Gerard gelijk hard aan het werk: ‘Ik werkte in de Hoeksche Waard in de agrarische sector, dat was mijn roeping.’ Maar na zijn huwelijk ging hij werken bij de UKF in Rotterdam-Zuid. Na een paar jaar kwam hij terecht bij de Graan Elevator Maatschappij. ‘Waar ik in de Botlek en Europoort als bootsman-operator werkte', zegt hij. Dat was in volcontinu dienst hard werken in een luidruchtige omgeving. ‘Vandaar dat hij nu een beetje doof is', vult zijn vrouw direct liefdevol aan. Bij een reorganisatie kon hij al op jonge leeftijd met prepensioen. Nu vult Gerard zijn dagen met biljarten en fietstochten.

Chalet
Suus heeft veel met stoffen en zelf kleding maken. Zij werkte 25 jaar met groot plezier in de bekende stoffenzaak van de firma Van Dam op het Zuidplein. Nu houdt ze van kaarten, haken, breien en naaien. In de zomermaanden is het echtpaar steevast in het weekend in hun ruime chalet op een camping tussen Renesse en Haamstede. Werkelijk een klein paradijsje, waar het echtpaar al 30 jaar van de rust en de natuur geniet. ‘Maar niet in de winter hoor, dan is het er te koud en erg kaal', zeggen ze gezamenlijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant