Afbeelding
pixabay.com

Stichting Welzijn Ouderen zoekt belmaatjes

Algemeen 947 keer gelezen

Totdat, in verband met de Corona uitbraak half maart j.l., de overheidsmaatregelen en RIVM-richtlijnen van kracht werden, gingen vrijwillige medewerkers van de SWO, de maatjes, op bezoek bij personen uit de doelgroep voor een praatje, kopje koffie drinken of een wandelingetje maken.

Inmiddels en tot nader order vindt dit huisbezoek niet meer plaats i.v.m. de coronamaatregelen. Dit ter bescherming van de kwetsbare groep ouderen en de vrijwillige medewerker. De SWO heeft daarom een nieuwe dienstverlening ontwikkeld, speciaal voor eenzame mensen: het belmaatje. Hierbij worden vrijwillige medewerkers ingezet die wekelijks bellen naar eenzame ouderen voor een praatje. Het belletje en de aandacht kan dan net het verschil maken.

Heeft u wat tijd over en lijkt het u leuk om wekelijks één of meerdere mensen te bellen? De SWO is op zoek naar extra vrijwillige medewerkers die als belmaatje aan de slag gaan! Aanmelden via activiteiten@swospijkenisse.nl of telefonisch 0181-695255, vragen naar Francis Hoonhout of Jacoline Nunnikhoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant