Afbeelding
PR

Deelnemers bevolkingsonderzoek zeer tevreden!

Algemeen 815 keer gelezen

Van de deelnemers aan het bevolkingsonderzoek borstkanker zou 96,5% weer meedoen bij het ontvangen van een uitnodiging.

Cliënten zijn zeer tevreden over het bevolkingsonderzoek borstkanker. De landelijke screeningsorganisaties scoren een gemiddeld tevredenheidscijfer van maar liefst 8,9. Dit blijkt uit een cliënttevredenheidsonderzoek dat vanaf eind 2019 is uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau. Het cijfer is zelfs hoger dan bij het vorige onderzoek in 2017 (8,7).

Tevredenheidsonderzoek
Het tevredenheidsonderzoek is anoniem uitgevoerd en richtte zich op ervaringen van cliënten. In totaal hebben landelijk 3.214 cliënten deelgenomen. Bij ontvangst in het onderzoekscentrum ontvingen zij een flyer met een inlogcode voor het online onderzoek. Men vroeg cliënten zich uit te spreken over de informatie die ze hadden ontvangen, de website, het maken/wijzigen van een afspraak, de medewerkers van het onderzoekscentrum en de informatielijn, en het onderzoek zelf.

Mooie resultaten
Cliënten waarderen vrijwel alle onderdelen van het onderzoek met hoge scores. Zo geven cliënten een 9 voor de tevredenheid over de medewerkers van het onderzoekscentrum en voor het vertrouwen in het onderzoek. Voornamelijk het belang om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek leeft onder de respondenten: de stelling ‘Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk’ wordt beoordeeld met een 9,5.  

Verbeteracties
De laagste score is de pijnbeleving tijdens het onderzoek. De stelling ‘De pijn was goed te verdragen’ werd beoordeeld met een 6,3. De screeningsorganisaties blijven zich inzetten voor verbeteringen. Zo hebben ze o.a. een filmpje gemaakt om hun cliënten zo goed mogelijk voor te bereiden op het onderzoek. Dit filmpje is te zien op de borstkankerpagina.

Waarborgen tevredenheid
Vanwege de coronacrisis is het bevolkingsonderzoek begin maart stopgezet. Op 8 juli is het bevolkingsonderzoek weer opgestart, nadat de organisaties maatregelen hebben getroffen om het veilig voort te kunnen zetten. De screeningsorganisaties zijn trots op de resultaten van het onderzoek en zetten zich in om de tevredenheid van de cliënten ook in deze bijzondere tijd te kunnen waarborgen.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Van de vrouwen met borstkanker is 80% ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen 1,3 miljoen vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Door mee te doen aan het bevolkingsonderzoek is de kans groter om borstkanker vroeg te ontdekken en succesvol te behandelen.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant