GHVV'13 gaat door voor de beker.
GHVV'13 gaat door voor de beker. Archieffoto: Peter de Jong

GHVV'13 in slechte wedstrijd langs MSV'71

Sport 434 keer gelezen

Geervliet - In de laatste bekerwedstrijd tussen GHVV'13 en MSV'71 op sportpark Guldeland ging het om de 1e plek die recht geeft op de volgende ronde.

MSV'71 moest winnen en GHVV'13 had genoeg aan een gelijkspel.

De thuisploeg deelde na 14 seconden al een mokerslag uit, want de eerste de beste aanval was al direct raak. Een voorzet van Frenk van Gelderen belandde bij de tweede paal waar Ferry van der Spuij al klaar stond om de bal binnen te koppen. De minuten daarna had GHVV voldoende mogelijkheden om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien maar verzuimde om dit te doen zodat MSV'71 de klap kon verwerken en zich langzaam in de wedstrijd knokte.

In de 11e minuut had het zomaar al gelijk kunnen staan. Twee verdedigers wilden de bal wegwerken van GHVV en beiden misten en liepen zich zelf onderste boven. De spits van MSV'71 pikte de bal op en kon alleen op Davey Bouman afgaan en leek op de 1 - 1 af te gaan. Hij wilde de boomlange keeper omspelen maar voordat hij er langs wilde plukte Davey de bal van zijn schoenen en behoedde GHVV'13 van een vroege gelijkmaker. Het spel golfde op en neer en de beste kansen waren toch echt voor de bezoekers maar ze konden de doelman van GHVV'13 niet verschalken. In minuut 36 was het dan raak voor de thuisploeg. Ingooi van Frenk van Gelderen die bij Ferry van der Spuij terecht kwam , die op zijn beurt tussen twee man probeerde door te wurmen. In de kluts kwam de bal bij Brandon Jansen terecht die om de keeper heen draaide en de 2 - 0 aantekende. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust, met veel wissels aan de kant van GHVV'13 werd het spel er niet beter op. MSV'71 kwam fel de kleedkamer uit en kreeg direct een paar 100% kansen om de wedstrijd weer een wedstrijd te laten worden. Het vizier stond gelukkig voor de thuisploeg niet echt op scherp en kon de uitblinker aan de kant van GHVV'13 de ballen onschadelijk maken.

Na een kleine 20 minuten in de tweede helft ging de storm een beetje liggen en kreeg GHVV'13 weer een beetje lucht om zelf tot de aanval over te gaan. Kansen over en weer maar tot doelpunten leidde dit niet.

In de 84e minuut kreeg MSV'71 dan toch loon na arbeid. Een mooie indraaiende bal net buiten bereik van Davey, sloeg bij de tweede paal binnen: 2-1. Even leek het nog spannend te worden maar de accu bij de ploegen bleek al aardig leeg te zijn om nog een tandje hoger te schakelen.

GHVV'13 gaat dus door in de beker en nu maar afwachten wie er uit de koker komt als tegenstander.

Volgende week start de competitie en GHVV'13 kan direct zijn borst nat maken met een uitwedstrijd bij Kethel Spaland.