Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Elektrische deelscooters van GO Sharing nu ook in Nissewaard

Algemeen 3.426 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf vandaag zijn er in gemeente Nissewaard deelscooters te spotten van GO Sharing. De deelscooters zijn een belangrijke toevoeging op het mobiliteitsaanbod in Nissewaard.

Wethouder Igor Bal: 'Super gaaf dat een idee wat ontstond in februari van dit jaar zo snel is opgepakt door de markt en in een paar maanden tijd beschikbaar is voor de inwoners. De elektrische deelscooters zijn een duurzame toevoeging aan ons mobiliteitsaanbod en vooral interessant als alternatief voor de korte autoritten. Onze inwoners kunnen zo op een leuke, makkelijke en duurzame manier reizen in de regio.'

Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing: 'Met de toevoeging van de gemeente Nissewaard zijn we weer een stuk dichterbij onze visie om op elke locatie deelmobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Door de vele aanvragen door inwoners van de gemeente, heb ik vertrouwen in dat de deelscooters gebruikt zullen worden, en hiermee het eigen vervuilende vervoer vaker wordt ingeruild voor schoon deelvervoer.'

Een duurzame ambitie 
GO Sharing heeft als ambitie om duurzaam vervoer voor iedereen toegankelijk te maken. Ook de gemeente Nissewaard onderschrijft deze ambitie. Om dit te bereiken plaatst het bedrijf honderden e-scooters in Nissewaard en de naastgelegen gemeentes. Op deze manier stimuleert het bedrijf inwoners om de auto te laten staan en met alternatief vervoer naar buurgemeenten te reizen. Al tienduizenden mensen maken gebruik van de dienst in verschillende steden, zoals Rotterdam, Schiedam, Albrandswaard, Delft, Den Haag, van inwoners en ondernemers tot studenten en dagjesmensen. Samen met de gemeente draagt GO Sharing bij aan een gezonde en bereikbare stad.

Pilot
In totaal worden er 25 deelscooters geplaatst op verschillende plekken in gemeente Nissewaard. Afhankelijk van het gebruik kan dit aantal variëren wanneer gebruikers buiten en naar Nissewaard rijden. Wanneer er veel vraag is naar de deelscooters kan dit worden uitgebreid.

Hoe het werkt? 
De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Touren naar andere gemeenten om hier de deelscooter achter te laten is mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een zomerse rit naar Den Haag of Rotterdam. 

Met de compacte deelscooters rijden gebruikers gemakkelijk door heel de regio. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om met de scooter naar andere steden te rijden en om hier je rit te beëindigen. De scooters zijn via de GO Sharing app op ritbasis te huren. Dit betekent dat gebruikers niet aan een abonnement vastzitten en alleen betalen voor de tijd dat zij de dienst gebruiken. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant