Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

65 jaar bij elkaar

Algemeen 1.146 keer gelezen

Spijkenisse -  Het is groot feest bij het echtpaar Slagter-Krumeich. Zij vieren namelijk hun 65-jarig huwelijksfeest.

‘Het is wel een beetje raar allemaal om iets te vieren nu. Vanwege corona moeten we heel voorzichtig zijn. Maar dat maakt deze dag zeker niet minder feestelijk!’

Voetbalkantine
De eerste ontmoeting was in de voetbalkantine, nu vieren ze hun ‘briljante’ huwelijksdag. Meneer 89 en mevrouw 85 jaren jong, geven beiden aan dat de tijd voorbij is gevlogen. Ze zijn blij en noemen zich gezegend dat ze gezond zijn en veel liefde van kinderen en kleinkinderen mogen ervaren. Met hen vieren ze dag dan ook groots. Vanwege corona, in groepjes verdeeld over de dag, maar iedereen is heel lief met zijn allen, aldus meneer Slagter.

Amsterdam
Meneer Slagter vertelt dat hij uit het hoge noorden nabij Groningen komt. Mevrouw komt uit Amsterdam. ‘Mijn gedachten over die tijd zijn nog helder’, vervolgt hij. Van origine banketbakker maar door beroepseczeem noodgedwongen om op een andere wijze zijn brood te gaan verdienen. Nadat zijn diensttijd erop zat, ging meneer aan de slag bij de PTT in Amsterdam. Daar in Amsterdam is de vonk voor het eerst overgesprongen. Via een kennis kon meneer een goede baan krijgen in het AH filiaal op de Albert Cuypmarkt. Met trots vertelt hij over zijn mooie dienstjaren bij dit bedrijf, 40 jaren lang.

Bloedmooie meid
In Amsterdam ontmoette hij een andere noordeling, zoals hijzelf. Ze raakten bevriend en deze vriend nam hem mee naar de voetbalkantine. En daar stond ze achter de counter, een bloedmooie meid! 'Het duurde nog even voordat we echt verkering kregen hoor,' vertelt meneer. 'We gingen voor het eerst uit, nadat ik haar per ongeluk had verwond met een heet lepeltje, dat op haar arm viel. Allemaal gekkigheid natuurlijk, maar het contact was gemaakt', aldus het echtpaar. Het heeft uiteindelijk een mooi gezin opgeleverd, met drie dochters en een zoon.

Bedrijfsleider
Het allereerste Albert Heijn filiaal in Spijkenisse destijds op ’t Plateau, was de reden dat het echtpaar met hun kinderen vanuit Amsterdam naar Spijkenisse verhuisde. Meneer was daar de bedrijfsleider. In Spijkenisse is het gezin gebleven. Op 60 jarige leeftijd kon het echtpaar van vervroegd pensioen gaan genieten. Ondanks dat van beiden de geboorteplaats ergens anders in Nederland is, zijn ze in Spijkenisse gebleven. Nu nog steeds is het echtpaar zelfstandig wonend. Daarom mag de gemeente Nissewaard met trots dit bruidspaar feliciteren. 'Vanmorgen heeft de burgemeester al gebeld en zijn er foto’s gemaakt voor krant,' vertelt hij. 'Het is geweldig allemaal, we hebben diverse boeketten mogen ontvangen en uiteraard is er taart. Tot in de avond zal het nog wel gevierd gaan worden, zo wordt verwacht', aldus het nog altijd gelukkige echtpaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant