De leerlingen leerden allerlei circusacts.
De leerlingen leerden allerlei circusacts. Foto: CBS Het Anker

Start nieuwe schooljaar CBS het Anker

Algemeen 478 keer gelezen

Afgelopen schooljaar bestond CBS het Anker in Spijkenisse Maaswijk 30 jaar. Er stond een hele reeks activiteiten en festiviteiten gepland waarvan het merendeel werd uitgesteld/afgelast.

Er was wel tijd om in elke klas een speciale foto te maken waarop het getal 30 centraal stond en waarvan een compilatie op beide locaties is opgehangen. Ook werd er vlak voor de schoolsluiting een aantal bomen geplaatst uit naam van de school; een grote boom in het park de Uitwaaijer door de bovenbouw en een aantal vlinder- en fruitstruiken in het rollebollebos op het kleuterplein door de onderbouw. Een aantal andere activiteiten, waaronder de schoolreis, werden afgelast.

Circus
In het kader 'wat in het vat zit, verzuurt niet, hebben de leerlingen deze week een van de uitgestelde activiteiten alsnog kunnen doen. Het nieuwe schooljaar werd feestelijk geopend door lessen, gegeven door de mensen van Circuskunst. Per leerjaar gingen de groepen naar de gymzaal aan de M.R.Hoitsemastraat waar zij les kregen in o.a fietsen op monkey-bikes en eenwielers, koorddansen en op de grote jongleerballen. Als afsluiting van de les werd er gezamenlijk de bouw van een circustent nagebootst met een enorm doek. Na afloop kreeg elke leerling een set jongleerballen mee naar huis om zich daar verder in de jongleer kunst te bekwamen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant