Doe mee!
Doe mee! Foto: PloggingNu

Doe mee aan de World Clean up Day!

Algemeen 225 keer gelezen

Binnenkort is het weer zo ver! Op zaterdag 19 september wordt de World Clean Up Day georganiseerd.

Dit is een internationaal initiatief om wereldwijd zwerfafval in het milieu en op straat tegen te gaan. Dit idee is een paar jaar geleden begonnen in Estland en heeft zo een weg gevonden naar ruim 180 landen. Ook Nederland hoort hierbij! Dit jaar doet Nederland, samen met organisatoren Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon, voor de tweede keer mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Het is weer tijd om de wereld een grote schoonmaakbeurt te geven!

Het doel van World Clean Up Day
De World Clean up Day heeft als doel om zoveel mogelijk zwerfafval op straat, langs rivieren en in het milieu op te ruimen, maar dit is niet het enige. Het is vooral belangrijk om waardevolle informatie te krijgen als gevolg van deze dag. Wat voor soort afval ligt er bijvoorbeeld in het milieu? Waar komt het allemaal vandaan? Welke verpakking ziet u? Uit welk materiaal bestaat het afval? Door dit te registreren kunnen structurele oplossingen bedacht en toegepast worden. De Litterati-app verzamelt deze belangrijke informatie. Download deze app tijdens uw actie en help mee aan het afvalonderzoek!

Opruimactie op 19 september
U kunt helpen om gemeente Nissewaard een grote schoonmaakbeurt te geven! PloggingNU organiseert op zaterdag 19 september een grote opruimactie in Nissewaard. Wandelen (of hardlopen) en tegelijk zwerfvuil rapen, dat is de bedoeling van ploggen! Er wordt gezorgd voor plogspullen zoals afvalknijpers en handschoenen. Deelnemen is gratis. Wilt u meedoen of heeft u vragen? Neem dan contact op per mail via hello@plogging.nu.

Coronamaatregelen
Vanwege het coronavirus is het van belang om rekening te houden met een aantal maatregelen. Ga niet in grote groepen op pad en zorg voor voldoende afstand. Onderstaande maatregelen van het RIVM zijn ook belangrijk tijdens een opruimactie:

  1. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals: ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.

    Blijf zoveel mogelijk in uw eigen omgeving wanneer u zwerfafval opraapt om drukte te voorkomen.

    Zorg voor goede handschoenen als u zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een zwerfafvalgrijper. Gooi uw handschoenen na gebruik in de afvalbak. Belangrijk: gooi rubber of latex handschoenen niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.

    Vindt u zwerfafval dat u niet vertrouwt? Laat het liggen en maak een melding bij gemeente Nissewaard

    Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak.

Met de World Clean Up Day draagt u een steentje bij aan een schonere wereld! Schrijf u nu in via hello@plogging.nu en doe mee aan de World Clean Up Day!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant