Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Open Monumentendag in aangepaste vorm

Algemeen 283 keer gelezen

Ieder jaar openen het tweede weekend van september monumenten hun deuren voor het publiek. Dit jaar heeft Open Monumentendag een andere opzet.

Door de uitbraak van het coronavirus werden de plannen van de Werkgroep Monumenten Nissewaard flink in de war geschopt. Veel eigenaren van monumenten in Nissewaard hebben besloten de deuren dit jaar gesloten te houden, omdat er niet voldaan kan worden aan de regels van het RIVM. Vooral de 1,5 meter afstand is een probleem.

Wel zijn de monumenten open waar een optreden is in het kader van Stemmen in Nissewaard. Tijdens de optredens mogen er maar een beperkt aantal personen naar binnen, maar neem gerust voor of na het optreden een kijkje in het monument.

De onderstaande monumenten zijn zaterdag 12 september open:
Witte Kerkje Simonshaven
O.L.V. Kerk Geervliet
't Oude Raadhuys, Noordeinde Spijkenisse

Daarnaast kunt u een kijkje nemen op de volgende locaties:

Tuin Ambachtsherenhuis Abbenbroek
Nobelstraat Spijkenisse
Dorpskerk Spijkenisse
Korenmolen Nooitgedacht
Huisje Mak
Begraafplaats Vredehofstraat

De Gemeente Tweestromenland stelt haar oude, middeleeuwse kerken open om kennis te maken met de prachtige oude en nieuwe instrumenten die zich bevinden in de kerken van Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal. De Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet is open om 10.00 uur. De St. Maartenskerk in Heenvliet om 12.00 uur en de St Martinuskerk in Zwartewaal opent haar deuren om 14.00 uur. Wil je de kerk(en) bezoeken, meld je dan van te voren aan via muziek2stroom@gmail.com De organisatie kan dan de bezoekersstromen reguleren en alle regels naleven. 

De kerken zijn deze dag verder gesloten en alleen toegankelijk voor de personen die zich hebben aangemeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant