Wethouder Struijk nam een kijkje bij de Zomerschool en kon direct meedoen met freerunnen.
Wethouder Struijk nam een kijkje bij de Zomerschool en kon direct meedoen met freerunnen. Foto: Foto-OK.nl

Zomerschool van start

Algemeen 904 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is de Zomerschool gestart.

Gedurende twee weken krijgen 24 leerlingen, die op Taalschool de Kameleon onderwijs volgen, 's ochtends extra les in rekenen, taal en spelling om zo een inhaalslag te maken.

Na 3,5 uur intensief bezig te zijn geweest, is er tijd voor ontspanning. Voor vijf middagen zijn er leuke activiteiten bedacht. Zo staat er vanmiddag freerunnen op het programma en maakt een andere groep een waterweg met zomer en winterdijk inclusief uiterwaarden. Tussendoor is er ijs en wordt er gewisseld. Ook is er deze week nog djembé les. Per middag wordt wel gekeken wat er mogelijk is vanwege de hoge temperaturen. 'We zullen waarschijnlijk meer pauzes inlasten en de kinderen ook vaker wat laten drinken', geeft mevrouw Hermans, de locatieleidster van De Kameleon aan. 

De zomerschool komt tot stand dankzij subsidie van de Rijksoverheid om kinderen die leerachterstanden hebben opgelopen door corona een inhaalslag aan te bieden. 'Online lessen zijn voor veel kinderen moeilijk en zeker voor kinderen die de taal niet machtig zijn.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant