Afbeelding
Koop Lokaal

Bijna elke dag op een markt ergens in Nederland

Algemeen 2.197 keer gelezen

Spijkenisse - De jonge Walter van Soolingen is een geboren marktkoopman. Alleen op zondag staat hij niet op een markt ergens in Nederland: 'Op alle andere dagen dus wel en soms wel twee markten op één dag',  zegt hij enthousiast. 

Zijn eigen marktwagen ziet er zeer kleurrijk uit. Een grote sortering aardappelen, groenten en fruit glimmen de klant tegemoet. ‘Al moet ik wel gelijk zeggen, dat ik hier in Spijkenisse geen aardappelen heb, want er staat verderop al een aardappelhandel. Alles is zo vers als maar kan,’ zegt hij. En inderdaad in zijn marktwagen ligt werkelijk een enorme sortering groente en fruit. 

Walter: ‘Ik koop alleen de beste kwaliteit in, geen stamp handel. Dat kost misschien iets meer, maar dan heb je ook het beste dat er is.’ 

Groothandel 
Walter woont in Meerkerk en koopt niet zelf op de veiling. Hij bestelt dagelijks aan het begin van de middag zijn groenten en fruit bij de groothandel, die de verse spullen nog dezelfde avond in zijn loods aflevert. De volgende ochtend vroeg kan alles zo de bus en de wagen in. Door de weeks is hij altijd alleen in zijn wagen. Maar op de markten op vrijdag en zaterdag gaat steevast zijn vrouw Mariëlle mee.

Dag in, dag uit 
De ondernemer pur sang had op school maar één doel en dat was marktkoopman worden. Direct na het voortgezet onderwijs ging hij bij de lokale groenteboer werken en kwam zo op de markt terecht. Dat doet hij nu al zo’n 12 jaar. ‘Dag in dag uit en ook bij slecht weer’, geeft hij aan. ‘Veel van mijn klanten rekenen op me, ook als het regenachtig is of sneeuwt. Als zij wel naar de markt komen en jij staat er niet? Dat kun je niet maken. Dus ben ik er altijd, tenzij ik een poosje op vakantie ben natuurlijk!’

Walter van Soolingen AGF
weekmarkt Spijkenisse
tel:06-23247557

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant