Afbeelding
Koop Lokaal

Monique knipt bij Hizi Hair met veel plezier

di 28 jul 2020, 15:00 Algemeen

Spijkenisse - De twee kapsalons van Hizi hair in Spijkenisse worden geleid door Monique van der Burg. De inwoonster van Berkel en Rodenrijs komt vijf dagen in de week met plezier naar Spijkenisse om dames en heren naar volle tevredenheid te knippen. En om ze extra te verwennen met de haarspa! 

Hizi Hair heeft een paar jaar geleden de al jaren bestaande kapsalon aan de Hadewychplaats in de Spijkenisser Maaswijk overgenomen en in het winkelhart van Spijkenisse, in de Kopspijker om precies te zijn, is sinds enige tijd ook een vestiging van de landelijk bekende keten. De beide salons zijn zes dagen in de week geopend. In het centrum zijn vier en in de Maaswijk vijf kapsters actief. 

Twee vestigingen 
Nadat ze jaren in diverse salons geknipt had, begon het echte ondernemerschap bij Monique te kriebelen. Ze dacht erover om haar eigen bedrijf te beginnen. De voordelen van een franchiseorganisatie trokken haar wel. Veel zaken, zoals de administratie, marketing en centrale inkoop, worden nu door het hoofdkantoor geregeld. Daardoor kan zij zich volledig op het echte knippen richten. ’Ik hoef me over de andere zaken dus helemaal geen zorgen te maken. Als ik iets nodig heb, kan ik het bestellen en de dag daarna wordt het al afgeleverd,’ geeft ze aan. Nu is Monique de franchisenemer van deze twee vestigingen en dat bevalt haar prima. In heel Nederland zijn er nu 66 vestigingen van deze kappersketen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lijnden, een plaatsje onder de rook van Amsterdam.

Topstylist 
Monique is een geboren kapster. Al van jongs af aan wilde zij het kappersvak in. Na het voorgezet onderwijs volgde ze een particuliere kappersopleiding. In slechts 1 ½ jaar tijd had ze al haar diploma’s en kon ze als topstylist aan de slag. Ook het ondernemen blijkt in haar bloed te zitten, want naast de twee vestigingen in Spijkenisse, denkt ze er hard over na om ook ergens in Rotterdam een vestiging te beginnen. Monique: ’Daar is namelijk nog geen enkele vestiging van Hizi Hair.’

Haarspa! 
‘Het enige nadeel van het kappersvak vind ik wel, dat je de hele dag staat. We maken echt lange dagen. We zijn geopend van 9 uur tot 17.30 uur en op vrijdag van 9 tot 9 uur. Op de elke maandagavond zijn we samen in een kapsalon, om diverse interne opleidingen te volgen. Dat zijn dus veel uren achter elkaar. Maar ik klaag niet, want wat is er mooier dan klanten die tevreden de salon verlaten? Wij luisteren goed naar de wensen van de klanten. Als de klant achteraf toch niet helemaal tevreden is met het kapsel of de haarkleur, dan kan men altijd bij ons terugkomen. Daarbij komt dat wij in al onze salons nog iets extra’s bieden. Dat is de Haarspa!’, vertelt Monique trots. ‘Wij hebben bij de wasbakken zeer speciale stoelen. Die we zo kunnen instellen dat de tijdens het wassen van het haar de rug gemasseerd wordt. Dat is echt een bijzondere beleving!’

Hizi Hair Maaswijk
Hadewychplaats 56
3207 KG Spijkenisse
0181 - 640465
spijkenisse@hizihair.nl

Centrum Nieuwstraat 179
3201 EE Spijkenisse
0181 - 624698
spijkenisse@hizihair.nl

Uit de krant