Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

Wie is Cor?

do 23 jul 2020, 15:58 Algemeen

Spijkenisse - Vanmiddag vond de aftrap plaats van de campagne Wie is Cor? oftewel in Nissewaard geeft COR iedereen 1,5 meter afstand. Met die slogan in de trend van Wie is de BOB? wil het gemeentebestuur mensen ertoe bewegen elkaar aan te spreken op het 1,5 meter afstand houden van elkaar. 

Wethouder Léon Soeterboek: 'Het idee is ontstaan in de taskforce waarin de gemeente o.a. met de BIZ en de horeca-ondernemers overleg pleegt. Wat zouden we als gemeente kunnen doen naast de uitbreiding van de terrassen, het opschorten van de belasting en het niet laten betalen van de precario?' Overigens kreeg niet alleen de horeca de posters uitgereikt, ook grootwinkelbedrijven kregen bezoek van de wethouder. 

Eerder deze week gaf minister Grapperhaus al aan dat het bewaren van de 1,5 meter afstand belangrijk is om de groei van het aantal besmettingen in toom te houden.  Niet iedereen is het eens met deze maatregel en bij de aftrap van de campagne waren ook tegenstanders van de 1,5 meter aanwezig. Zij vinden de maatregel overdreven en lieten dat ook weten aan zowel de wethouder als aan terrasbezoekers.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant