Afbeelding
Koop Lokaal

‘Met een schepijsje van de Smaaktraktatie maak je iedereen blij’

Algemeen 947 keer gelezen

Zuidland – Met zijn fraaie ijskar ‘De Smaaktraktatie’ rijdt Wilco van der Zijde rond op het eiland Voorne-Putten. ‘Ik ben altijd op weg naar blije mensen, want je maakt toch iedereen blij met een heerlijk schepijsje?’, zegt hij trots. 

‘Ik ben absoluut geen stilzitter, er is altijd wel wat te doen,’ zegt Wilco, terwijl hij weer een nieuwe smaaktraktatie schept. ‘Het moest iets zijn wat bij mij past, namelijk creativiteit, dienstverlenend en kwaliteit. Iets waar je iedereen mee kan bereiken; jong en ouder.’ Zo ontstond bij hem het plan om op een aparte manier ijs te verkopen. En daarvoor vond hij een oude bakbrommer uit de jaren 80. 

Aan de slag 
Hij verbouwde de bakbrommer en stopte zijn eigen creativiteit erin. Na veel zoeken en proeven vond hij een geschikte ijsleverancier. Wilco: ‘je moet proeven met je ogen dicht, je concentreert je op de smaak en structuur. Ik heb altijd een smaak op waterbasis bij mij , bijvoorbeeld een citroen, want mensen met een melkallergie moeten ook genieten van een schepijsje. De bekende smaken als vanille en aardbei doen het goed, maar een smaak als een Cookie Dough of Dark Cookies met stukjes Oreo zijn toch wel de favoriet.’

Valse start 
Het seizoen 2019 viel niet mee, de mensen wisten wel dat hij rondreed, maar wat hij nou precies verkocht, was niet duidelijk. De naam ‘de Smaaktraktatie’ kon natuurlijk van alles wezen. ‘Na het plaatsen van de ijshoorn op de kar ging het beter,’ zegt Wilco. ‘Toen kwam Corona begin 2020 om de hoek kijken en werden opdrachten afgezegd. Nu halverwege juli gaat het steeds beter. Door mond op mondreclame, sociaal media en een stukje gun factor.’

Zelf maken 
Hoewel hij nu afhankelijk is van een leverancier, zou hij in de toekomst zelf eens een lekkere smaak willen maken. Creativiteit, verbeteringen en nieuwe dingen verzinnen, blijven dan ook zijn grootste passie.

De Smaaktraktatie Zuidland
Wilco van der Zijde
Tel: 06-16369697
www.desmaaktraktatie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant