Afbeelding
JK

In de kast

Column 261 keer gelezen

Een paar weken geleden kochten wij een mooie grenen kast via een bekende site op het internet.
Hij zag er leuk uit en had veel lades, 4 raampjes en nog een viertal kastjes met deurtjes, een machtig mooi ding.
Hij was niet duur, dus die wilden wij wel. Maar ja hij moest van verre komen dus hebben we iemand met een busje gevraagd hem even te halen, want in onze Matriks past zo’n bonk hout niet. Eenmaal bij ons binnen bleek het ding schots en scheef, het leek wel of hij van vier hoog naar beneden was gesmeten. Jootje en ik keken elkaar eens aan, wat nu want we hebben geen open haard en fikkie steken in de tuin mag niet.
We besloten om het geval helemaal te ontmantelen, alles los te maken en dan proberen het weer ordentelijk ineen te monteren, na een grondige schuurbeurt. We hielden over; vier glazen ramen, 4 lades en vier houten deurtjes plus een emmer spijkers, schroeven en vooral veel nietjes. Jootje heeft een week met de schuurmachine de buren gelukkig gemaakt, want wat maakt zo’n ding een pokken herrie!
We zijn nu een week bezig het geheel weer in elkaar te zetten, uiteraard met de grootste precisie en onze onverbeterlijke vakkennis. Het kostte heel wat schroeven, latjes, schuurzolen, lak, scharnieren en vooral ingehouden woede, maar het gaat nu ergens op lijken. Het gaat een mooie kast worden die met zorg, liefde, woede en enorm veel geduld een juweel van een meubelstuk werd, dat in de keuken komt te staan.
Tjonge wat was die kast een wrak, echt alles was er scheef aan en veel onderdelen hingen er los bij. Maar ja, dat heb je als je hem niet zelf ophaalt, want dan waren we subiet zonder kast terug gekomen.
Maar verder is het een echte Harry Potter kast geworden.
Hij moet nu nog afgelakt worden en Jootje vroeg me om er verlichting in te maken, pfff, had ik maar geen vak geleerd! Soms denk ik dat je beter kunt werken dan van een pensioen te ‘genieten’!

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant