Belinda werd door haar collega's in het zonnetje gezet.
Belinda werd door haar collega's in het zonnetje gezet. Foto: obs De Piramide

Juf Belinda gaat met pensioen

Algemeen 2.849 keer gelezen

Spijkenisse - Na 46 jaar vindt juf Belinda van o.b.s. de Piramide het welletjes. Ze gaat met pensioen en dat laat de Piramide natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! 

46 jaar heeft Belinda voor de klas gestaan. Dat betekent dat honderden en honderden leerlingen hebben mogen genieten van de lessen van juf Belinda. Streng doch rechtvaardig, dat was het motto waarmee ze al die jaren les heeft gegeven. Gedroeg je je niet, dan had je een probleem! Luisterde je goed, dan had je de tijd van je leven! Wat niet wil zeggen dat 'vervelende' leerlingen nooit een tweede, derde, enz. kans kregen! Want juf Belinda had voor iedereen een speciaal plekje in haar hart! De leerlingen zullen haar dan ook missen.

Juf Belinda begon haar carrière in 1974 op de Jan Ligthartschool in de wijk Sterrenkwartier. Daar heeft ze, en dat is niet ten nadele van de latere scholen, haar mooiste jaren liggen. Ook de Jan Ligthartschool ontkwam niet aan de fusiegolven en ging fuseren met de Hendrik Vrijmanschool in Groenewoud. Nog later fuseerden deze scholen met de Schenkel school en zo ontstond de huidige Piramide waar Belinda adjunct-directeur werd van de vestiging Sterrenkwartier. Helaas moest deze vestiging na 38 jaar sluiten en tot haar pensioen heeft ze met groot plezier gewerkt op de vestiging Groenewoud.

Uiteraard kreeg juf Belinda een fantastisch afscheidsfeest aangeboden. Vanwege de coronacrisis niet in een restaurant, maar in een tot Spaans Ibiza restaurant omgebouwde kleuterspeelzaal. Hier werden door diverse collega’s herinneringen opgehaald uit de 46-jarige loopbaan in het onderwijs.

De leerkrachten beseffen dat een Piramide zonder Belinda nooit meer zoals vroeger zal zijn. Wat ze meenemen van haar is het respect voor de leerlingen en ouders. Want zoals ze eens zei: 'Wees blij dat ouders je het vertrouwen geven dat je aan hun kind les mag geven!'

Belinda kan nu genieten van haar vrije tijd met haar man Theo. Mooie fietstochten liggen in het verschiet, alsmede genieten van de culinaire kwaliteiten van hobby-kok Theo!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant