Afbeelding
Koop Lokaal

Zeeuw Automotive: ‘We hebben grote liefde voor Italiaanse automobielen'

Algemeen 1.163 keer gelezen

Spijkenisse - De familie Zeeuw heeft een voorliefde voor Italiaanse automobielen. In drie moderne vestigingen verkopen en onderhouden ze, natuurlijk samen met hun personeel, alle bekende Italiaanse automerken en Jeep. Omdat dit van oorsprong Amerikaanse merk, nu eenmaal bij het concern van Fiat Chrysler hoort. 

In de showroom van Zeeuw Automotive aan de Edisonweg 9 in het bedrijventerrein Halfweg staan alleen diverse modellen van Fiat, Abarth en Jeep. ‘Met een heel eenvoudige reden! Deze showroom is niet zo groot, dus passen er niet zoveel verschillende modellen in,’ zegt Jan Peter Zeeuw, die in Spijkenisse de scepter zwaait.

Opa 
De opa van Jan Peter begon in 1961 in het centrum van Hendrik Ido Ambacht met een Shell benzinepomp. Klanten vroegen of er naast de verkoop van benzine ook misschien wel iets aan onderhoud aan hun automobielen gedaan kon worden en van het één kwam het ander. In 1971 kwam er op het industrieterrein in Hendrik Ido Ambacht een nieuw garagebedrijf met showroom en benzinepomp bij . Het bedrijf werd in 1982 officiële Alfa Romeo dealer. Later kwamen daar ook de bekende andere Italiaanse merken bij , zoals Fiat.

Zoon 
Het bedrijf groeide gestaag en de vader van Jan Peter kwam in de zaak. Ook in Rotterdam-Prinsenland kwam een nieuwe vestiging. Langzaamaan deed ook de derde generatie haar intrede. Daardoor kon het bedrijf nog groter worden. Vader verhuisde zeven jaar geleden met zijn hoofdvestiging van Hendrik Ido Ambacht naar Zwijndrecht. Waar in een ruime showroom veel modellen van alle Italianen en een paar Amerikanen (hoewel de meeste ook in Europa gefabriceerd worden) staan te glimmen.

Kleinzonen
Eén broer bestiert nu de vestiging van Zeeuw Automotive in Zwijndrecht. De andere broer is de financiële man van het bedrijf. Sinds een jaar is Jan Peter verantwoordelijk voor de Spijkenisser vestiging op het bedrijventerrein Halfweg. Jan Peter: ‘Wij konden het bestaande pand van de Seat-dealer overnemen. We weten, dat daarvoor diverse andere automobielbedrijven hier gevestigd waren. Ook konden we het Fiat dealerschap overnemen van D.C. Berkel, die toen in de Maaswijk stopte met het dealerschap van Nissan en Fiat. In deze vestiging werken nu, naast onze receptioniste, drie monteurs, twee verkopers en een magazijnmeester.’

Regio 
Jan Peter: ‘Met deze drie vestigingen bestrijken we een groot gebied. Zeg maar heel Zuid-Holland zuid en de Zuid-Hollandse eilanden. Er komen ook regelmatig klanten uit heel Zeeland. Wij zijn natuurlijk de officiële FCA dealer(Fiat Chrysler Automobiles) voor personenwagens. Ook voor het klein zakelijk vervoer kan men bij ons terecht. Voor het gehele gebied zijn wij ook dealer van Fiat bedrijfswagens. Wij leveren graag aan MKB-bedrijven, die zo verstandig zijn, om een Fiat Doblo,Talento of Ducato voor hun bedrijf in te zetten.

Ontwikkelingen 
De ontwikkelingen in de wereldwijde auto-industrie gaan soms heel snel, zo was Zeeuw Automotive ook een tijdlang dealer van het Koreaanse merk Daewoo, dat later Chevrolet werd. Maar dat merk is helemaal van de Europese markt verdwenen. ‘We zijn ook nog een tijdje dealer van het beroemde Zweedse merk Saab geweest. Toen het merk echter ter ziele ging, zijn we ook gestopt met het dealerschap. Al schijnen er in Nederland nog steeds wel Saab dealers actief te zijn. We hebben dus wel de grote liefde voor Italiaanse automobielen, al spreek ik de taal niet. Maar ik heb in de afgelopen jaren wel de kennis van veel technische woorden opgedaan,’ besluit Jan Peter met een brede glimlach.

Zeeuw Automotive
Edisonweg 9
3208 KB Spijkenisse
0181 - 44 22 33
spijkenisse@zeeuw.nl
www.zeeuw.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant