Gemeente stelt 3 miljoen euro beschikbaar.
Gemeente stelt 3 miljoen euro beschikbaar. Foto: pixabay.com

VVD: corona-herstelfonds belangrijk voor inwoners

Politiek 466 keer gelezen

‘Het coronavirus zorgt voor onzekere tijden en de maatregelen die het Rijk heeft moeten treffen om het virus in te dammen hebben grote impact op onze ondernemers en inwoners. Een nare tijd. We zullen er samen de schouders onder moeten zetten!’, aldus Rogier van Veen, fractievoorzitter VVD. 

De VVD is daarom blij met het voorstel van het college van B&W om de komende periode 3 miljoen euro extra vrij te maken om te kunnen investeren in de stad en de kernen.

Van Veen ‘Met deze extra gemeentelijke investering kunnen we samen met onze ondernemers en inwoners bouwen aan een gezonde toekomst in en voor Nissewaard. De gemeente pakt daarin haar verantwoordelijkheid met dit herstelfonds. Het Rijk dempt de kraters die deze coronamaatregelen hebben geslagen; de miljoenen van de gemeente zijn gericht op herstel en het grijpen van kansen. Het is fijn dat door het goede degelijke financiële beleid van de afgelopen jaren, zowel op landelijk als lokaal niveau de mogelijkheid bestaat om deze financiële injectie te kunnen doen, op Rijksniveau staat de teller al op 68 miljard, de gemeente begroot nu 3 miljoen. Mocht er meer nodig zijn dan is de VVD hier graag toe bereid, maar de start is nu: intensieve gesprekken met ondernemend Nissewaard over hoe die euro’s in te zetten. Sterke ondernemers betekent immers werk voor onze inwoners!’

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant