Tijdelijke woonruimte kan op maat samengesteld worden.
Tijdelijke woonruimte kan op maat samengesteld worden. Foto: Boxtom

Containerwoningen kunnen oplossing zijn

Politiek 1.165 keer gelezen

Er bestaat een schrijnend tekort aan betaalbare kleine woningen. Ook in Nissewaard. De PVV pleitte daarom tijdens de algemene beschouwingen opnieuw voor het plaatsen van containerwoningen. 

'De huidige containerwoningen zijn in verschillende maten voor diverse doelgroepen een uitstekend en betaalbaar alternatief en zijn binnen 24 uur te plaatsen', zo stelde fractievoorzitster Anita Verwey.

Bij de term containerwoningen wordt vaak gedacht aan zeecontainers, maar daar hebben deze woningen absoluut niet mee van doen. Eigenlijk moet er gesproken worden van woonunits. Het zijn kleine overzichtelijke woningen, die naar wens uitgebreid kunnen worden.

De tijdelijke woonunits kunnen op iedere vlakke ondergrond geplaatst worden. Wel dienen er aansluitingen te zijn voor water, elektra en riolering. De woonunits zijn in de regel niet voorzien van gas. De units bestaan uit standaard bouwmodules van 6 x 3 meter. In een dergelijke module bevindt zich een woonslaapkamer met keukenblok en een sanitaire ruimte. Het bijplaatsen van één of meerdere modules geeft een of meerdere extra slaapkamers. Hierdoor kan er maatwerk geleverd worden en zijn er oplossingen mogelijk voor 1 tot 6 personen. Op die manier kunnen urgente gevallen, starters, studenten, maar ook dak- en thuislozen onderdak krijgen. Er bestaan zelfs units die als mantelzorgwoning kunnen dienen, inclusief een aangepaste sanitaire ruimte en een sluis naar de andere woning. Hierdoor kunnen mensen indien er ruimte is langer in een hun vertrouwde omgeving wonen. De PVV heeft aangegeven na het reces te komen met een voorstel m.b.t. het plaatsen van de containerwoningen in NIssewaard.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant