Afbeelding
JK

Doorgaan

Column 343 keer gelezen

U heeft me even een paar weken moeten missen vanwege het onverwachts overlijden van mijn zus Jeanet. Maar als ik het nog had kunnen vragen had ze gezegd: ‘Gewoon doorgaan’, dus dat doe ik dan ook maar. De artsen en verplegers hebben het in het ziekenhuis geweldig gedaan, ze hebben alle zeilen bijgezet, helaas hielp niets meer.

Dat is niet representatief voor veel andere medische instellingen, waar door allerlei maatregelen de zorg soms schraal en zorgwekkend is. Ik begrijp best dat door het beruchte virus soms wat extra maatregelen nodig zijn en dat je niet voor een gebroken nagel zomaar even een polikliniek kunt binnenstormen. Maar alles gaat moeilijk, je kunt een afspraak alleen maken als je al bijna kreupel of erger bent, want niets kan meer spontaan, zelfs een herhaal recept bij sommige apothekers kan alleen via strenge regels, alsof het om geheime BVD stukken gaat.
Zelf heb ik ervaren dat zelfs cardiologen en huisartsen via de telefoon je probleem behandelen, dus langskomen is er niet meer bij.
Ik begrijp best dat het Coronavirus heel gemeen is en dat er veel voorzorgsmaatregelen nodig zijn, maar slaat men niet een beetje te ver door? Gek genoeg weet men, zoals wetenschappers aangeven, helemaal niets over het virus, dus een oplossing is er nog niet. Maar nog gekker genoeg weet men wel dat het bij koude goed wil verspreiden maar bij warmte minder gevaarlijk is. En men is bang dat het in september weer terug komt, vreemd als je het virus niet kent, maar tja, wie ben ik? Ook ik vraag me veel dingen af hoor, is er niet iets anders aan de hand? Waarom moeten er zoveel mogelijk aan het alternatieve ‘enkelbandje’ met de naam ‘mobieltje’? Zo is elke stap te volgen en kan men zien wie je vrienden zijn, het lijkt wel oorlog! Hopelijk zie ik het verkeerd. Voelt u zich volgende week niet lekker, maak dan nu alvast een afspraak, dan kan de arts u inplannen.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant