Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas.
koop lokaal

Van der Boom uitvaartverzorging voor een uitvaart op maat

Algemeen 988 keer gelezen

Waarschijnlijk denkt u niet dagelijks na over uw uitvaart, maar wilt u wel een uitvaart die past bij de manier waarop u leeft. En ook nabestaanden willen dit vaak. Het is ook goed voor de verwerking van het grote verlies.

Jan van der Boom is al 22 jaar actief als uitvaartbegeleider. Eerst deed hij ervaring op bij kleine en grote bedrijven in de regio maar op een gegeven moment besloot hij dat het tijd werd voor een eigen uitvaartonderneming. Door de kleinschaligheid van zijn bedrijf kunnen hij en zijn medewerkers garant staan voor een persoonlijke begeleiding van de uitvaart van uw naaste. Het persoonlijke contact uit zich in deze coronatijd op een bijzondere manier. Omdat het afscheid noodgedwongen op een andere manier moet plaatsvinden, biedt Jan van der Boom een rouwboeket aan om de eerste pijn van het overlijden op te vangen.

Sinds kort is het kantoor van Van der Boom Uitvaartverzorging gevestigd op de Fermiweg 1 in Spijkenisse. Hier is plek voor alle medewerkers en de rouwwagen. Daarnaast beschikt Van der Boom Uitvaartverzorging over een rouwcentrum in Hoogvliet, gevestigd aan de Traviataweg 76. Het Afscheidshuis beschikt over een beschikt over een 24-uurs opbaarruimte waar de naaste familie middels een sleutelsysteem ieder gewenst moment van de dag bij hun dierbare kan verblijven tot aan de dag van de uitvaart. ‘Het is echter niet verplicht om de overledene op te baren in het Afscheidshuis. We hebben een goede samenwerking met de rouwcentra op Voorne-Putten en in de regio, zodat we de opbaring op diverse locaties kunnen verzorgen.’

Van der Boom Uitvaartverzorging regelt de uitvaart van A tot Z. De overledene wordt opgehaald, verzorgd en gekleed. Het bedrijf heeft naast eigen vervoer, een eigen drukkerij en een eigen kistenopslag. U heeft keuze uit maar liefst 50 verschillende kisten.

Een uitvaart kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar bij Van der Boom Uitvaartverzorging heeft u die kosten zelf in de hand omdat u bepaalt hoe de uitvaart er uit moet zien. Wilt u een eenvoudige bijeenkomst of een groots afscheid. Dat laatste is op dit moment nog niet mogelijk, maar wel heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een livestream van de uitvaart. Zo kunnen ook anderen ‘aanwezig’ zijn bij het afscheid. Per 1 juli mogen er meer mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. ‘We zijn naarstig op zoek naar locaties waar we 100 mensen of meer kunnen ontvangen, want we moeten ons nog altijd aan de RIVM richtlijn van 1,5 meter houden.’ Ook als u een uitvaartverzekering heeft bij b.v. Yarden, Monuta of Dela kunt u ervoor kiezen om uw uitvaart door Van der Boom uitvaartverzorging te laten regelen. U belt naar Van der Boom en zij regelen de administratieve afhandeling voor u. U krijgt dezelfde diensten als waarvoor u verzekerd bent.

Soms wil iemand zelf de regie in handen hebben van zijn uitvaart. Een voorbespreking tijdens bijv. een ziekbed is mogelijk. ‘Wij zorgen er voor dat de uitvaart in de stijl van de overledene is. De rouwplechtigheid kan dus in een crematorium plaatsvinden, maar ook midden in de natuur of op het strand. We beschikken over eigen middelen om een mooie en stijlvolle uitvaart te verzorgen. We gaan, indien gewenst, op zoek naar de locatie die aansluit bij de levensstijl van de overledene. Dat houdt dus ook in dat de bekende koffie met cake vervangen kan worden door een bijeenkomst in een café of restaurant met speciaalbier, mooie wijn en lekkere hapjes.’

Een goed geregelde uitvaart helpt u als nabestaande om het verlies beter te verwerken. Een verwerking waarvoor u overigens alle tijd kunt nemen die u nodig heeft. En heeft u vragen, ook na de uitvaart staat Van der Boom Uitvaartverzorging voor u klaar.

Van der Boom Uitvaartverzorging
Fermiweg 1
3208 KT Spijkenisse
0181 68 00 66
www.janvanderboom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant