De schade is het wijkgebouw is enorm.
De schade is het wijkgebouw is enorm. Foto: Wijkvereniging de Kreek

Waterschade in wijkgebouw

Algemeen 780 keer gelezen

Door dat nare virus is wijkvereniging De Kreek aan de Kreek 123 in Spijkenisse inmiddels al drie maanden gesloten om verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken. De vereniging volgde daarmee de richtlijn die door de gemeente uitgevaardigd was. 

Begin juni kwamen er hoopvolle berichten dat, met inachtname van de 1,5 meter regel, er weer aan een beperkte opening gedacht mocht gaan worden.

Totdat…

Van vrijdag 5 juni tot zaterdag 6 juni een warmwaterleiding van het gemeentelijk gymnastieklokaal aan de Jagerskreek het begaf. Deze warmwaterleiding liep door het plafond van het verenigingsgebouw en dientengevolge heeft een hele zaal van ca 150 m2 een hele nacht onder een laag van plm 5 cm heet water gestaan. De vloerbedekking kon compleet afgeschreven worden. De inhoud van diverse kasten van creaclubs hebben gevaar gelopen (schade nog niet bekend). Het Sinterklaaspak (ook belangrijk!) is beschadigd. Kortom, een ramp voor de wijkvereniging van haast mythische proporties. Want er kan nog steeds niet geopend worden.

Aangezien de wijkvereniging geheel zelfstandig draait, zelf de huur en de verzekeringen betaalt en ook het gas en licht is de financiële schade die sowieso ontstaan was door de gedwongen sluiting als gevolg van het corona-virus nog eens erger geworden. Het water staat aan de lippen maar er wordt volgehouden!

Inmiddels zijn de diverse rampenbestrijders bezig met het herstel van de zalen en hopen ze begin juli toch weer open te gaan.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant